szon-sportoldal

2016.12.07. 11:18

Fatum-Nyíregyháza - Beteljesíthetik küldetésüket

Nyíregyháza - A Fatum-Nyíregyháza idegenbeli sikerével célközelbe került a honi kupasorozatban.

Nyíregyháza - A Fatum-Nyíregyháza idegenbeli sikerével célközelbe került a honi kupasorozatban.

Egy lépéssel közelebb. A Fatum-Nyíregyháza női röplabdacsapata idegenbeli győzelmével közel került a remélt cél eléréséhez, vagyis ahhoz, hogy a legjobb négy közé jusson a Magyar Kupában. A nyírségiek alaposan megdolgoztak azért, hogy megágyazzanak az MTK elleni párharc sikeres megvívásához: a fővárosban rendezett első, több mint két órás, öt szettig nyújtott összecsapás nem nélkülözte az izgalmakat. A lényeg, persze, hogy immár adott az esély, a december 20-án esedékes hazai visszavágón beteljesíthetik küldetésüket.

– Amíg sikeresek vesszük az akadályokat, a szoros végjátékokat meg tudjuk oldani, addig nincs probléma – utalt Horváth András, a Fatum-Nyíregyháza szakvezetője arra, hogy korábban, a Gödöllő elleni, szintén idegenbeli bajnoki összecsapás is meglehetősen hoszú, kiélezett csatában dőlt el, ami az ősz hajszálak számát gyarapíthatja. Nem elhanyagolható tényező, hogy mindkettőt behúzta a csapat. – A negyedik játszmában be kellett volna fejezni a mérkőzést, de két-három olyan hibát vétettünk, amivel felhoztuk az ellenfelet, a döntő játszmában aztán helyén volt mindenkinek a szíve. Ettől függetlenül nincs lefutva a párharc, de fontos az, hogy megnyertük a budapesti meccset, ez ígéretes a folytatás szempontjából. Ugyanakkor meglehetősen nehéz hetünk van, és a java még csak most jön...

Nos, valóban, pénteken Újpesten lesz jelenése a Fatumnak, míg vasárnap hazai pályán ismét az MTK-val találkozik – immár bajnoki bajnoki meccsen.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!