szon-sportoldal

2017.01.29. 18:49

A Rakamaz az új megyei teremkirály!

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Gelsi László villanása döntött a fináléban a Gyulaháza ellen.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Gelsi László villanása döntött a fináléban a Gyulaháza ellen.

Jöttek, láttak és – negyedszer már nem győztek. A Nyírgyulaj többszörös címvédőként érkezett (konkrétan minden eddigi kiírásban diadalmaskodott..) a 4. Nyírerdő Kupa megyei teremlabdarúgó torna nyolcas döntőjébe, de vasárnap letaszították a trónról. Az új terem(király) a Rakamaz, amely aligha vitatható, megszolgálta a sikert.

A két „spiler csapat” mindjárt a csoportküzdelmek során találkozott a nyíregyházi Filó Focicsarnokban, a parti döntetlennel zárult. Innen pedig egyértelművé vált a képlet: a rakamaziaknak utolsó fellépésükön legalább négy, de – a számtalan variációs lehetőség miatt – inkább több góllal kellett elkalapálni a mindaddig valamennyi fellépését elbukó Leveleket. Nos, Madalina György legénysége nem baltázta el az esélyt, 5–0-ra húzta be a mérkőzést, így két legyet ütött egy csapásra. Megelőzte a Gyulajt és mindjárt készülhetett a fináléra.

A másik ágról egészen meggyőző alakítással, makulátlan mérleggel a a Gyulaháza „futott be” a nagydöntőbe. Szokás a csalódott csapatok csatájának titulálni a bronzmeccset – hát ez nem az volt. A fegyelmezetten játszó Újfehértó becsületesen oda tette magát, olyannyira, hogy a Nyírgyulaj megdolgozott azért, hogy éremmel távozzon. Lukács Tibor „fiai” csak bedarálták ellenfelüket, amely Kiss Tamás jóvoltából a második félidőben megdöngette a kapufát. A bennfentesek pedig összesúgtak: ha ez bemegy, a nap gólja. De nem ment be...

A szó szerint mindent eldöntő összecsapáson kissé fáradt, no meg keveset kockáztató alakulatok gyötörték egymást. Aztán... Amikor már felsejlett, hogy a rendes játékidőben „szűzek” maradnak a kapuk, Gelsi László villant. A rakamazi futballista bekotorta azt a „dugót”, amivel együttese elhódította a míves serleget. A sokat látott Madalina György szerény mosollyal nyugtázta, hogy „fiai” vígjátékról gondoskodtak, míg a túloldalon Bardi Béla gyulaházi polgármester a bajszát rágta. Az eseményről egyébiránt senki nem távozott üres kézzel, a folytatás pedig nem kétséges.

KM-KT

4. Nyírerdő Kupa, megyei teremlabdarúgó torna, nyolcas döntő

Filo Focicsarnok, Nyíregyháza

A-csoport: Rakamaz–Demecser 2–1, Nyírgyulaj–Levelek 3–0, Nyírgyulaj–Rakamaz 1–1, Demecser–Levelek 3–0, Nyírgyulaj–Demecser 4–2, Rakamaz–Levelek 5–0

A csoport végeredménye: 1. Rakamaz 7 pont (8–2), 2. Nyírgyulaj 7 (8–3), 3- Demecser 3, 4. Levelek 0

B-csoport: Kemecse–Apagy 2–1, Gyulaháza–Újfehértó 2–1, Apagy–Újfehértó 3–3, Gyulaháza–Kemecse 1–0, Újfehértó–Kemecse 4–2,

Gyulaháza–Apagy 3–2.

A csoport végeredménye: 1. Gyulaháza 9, 2. Újfehértó 4, 3. Kemecse 3, 4. Apagy 1.

A 3, helyért: Nyírgyulaj–Újfehértó 2–0

Döntő: Rakamaz–Gyulaháza 1–0 (0–0)

Gól: Gelsi L.

Különdíjasok. Legjobb játékos: Kóka Róbert (Rakamaz). Legjobb kapus: Bandor Ferenc (Gyulaháza). Gólkirály: Fekete Gábor (Nyírgyulaj, 17 góllal)

Legsportszerűbb csapat: Levelek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!