szon-sportoldal

2017.02.06. 11:56

Betegségből az Európa-bajnoki dobogóra

Nyírbátor - Az oroszországi Szocsiban rendezett, első alkalommal kiírt viadalon Majoros Bence párosban lett ezüstérmes.

Nyírbátor - Az oroszországi Szocsiban rendezett, első alkalommal kiírt viadalon Majoros Bence párosban lett ezüstérmes.

Megszerezte pályafutása első Európa-bajnoki érmét Majoros Bence. A nyírbátori nevelésű, jelenleg a német Bundesliga második vonalában, a Borussia Dortmund színeiben szereplő asztaliteniszező az oroszországi Szocsiban szerzett ezüstérmet férfi párosban, az U21-es kontinensbajnokságon.

Az európai szövetség által kiírt első ilyen jellegű Eb-re nagyon készült Majoros Bence, ám egy betegség miatt több hétre kidőlt a sorból. Emiatt nem tudott elindulni az évnyitó budapesti world tour-viadalon sem, majd az osztrákok elleni Eb-selejtezőből is kimaradt. Szocsiban sem volt még százszázalékos állapotban, ami az egyéni küzdelmek során meg is mutatkozott, hiszen nem jutott tovább a csoportjából. Még így is kevésen múlott a főtábla, hiszen a dán Alfred Lindhtől elszenvedett 4:3-as vereség alkalmával meccslabdája is volt. Másik csoportbeli ellenfelétől, a szlovén Dani Kozultól 4:1-re kapott ki, míg a svéd Elias Ranefur ellen játék nélkül nyert 4:0-ra.

Párosban a horvát Tomislav Pucar volt Bence partnere, ők ketten már a budapesti world tour-viadalon is egymás oldalán szerettek volna indulni, ám közbeszólt a betegség. Most viszont egymásra találtak, és mint később kiderült, a nyírbátori illetőségű játékos az egyéni verseny későbbi győztesére talált partnerében. Ami a párosok küzdelmét illeti, a magyar, horvát duó először a Cristian Pletea, Ibrahim Gündüz (román, török) egység ellen nyert 3:0-ra, majd a negyeddöntőben az angol Tom Jarvis, Helshan Weerasinghe tandemet verte 3:2-re.

Ekkor már biztos volt, hogy lesz magyar a döntőben, hiszen a négy között a korábbi ifjúsági Európa-bajnok duóval, Ecseki Nándorral és Szudi Ádámmal találkoztak. Az elődöntőt Majorosék nyerték 3:0-ra, a fináléban az Anders Lind, Alexander Valuch (dán, szlovák) duó ellen szenvedtek 3:0-s vereséget.

– Már az elejétől keményen támadtunk ellenük, teljesen az irányításunk alatt tartottuk a mérkőzést, végig magas szinten játszottunk – nyilatkozta még az elődöntőt követően Majoros Bence, majd azt is hozzátette: – Egyik fél sem panaszkodhatott arra, hogy ne ismerné a másikat, hiszen Pucar Ecsekinek a klubtársa, én pedig Szudival játszom egy csapatban, ráadásul mindhárman tagjai vagyunk a válogatott keretnek. Nagyon boldog vagyok, mert ez az első Európa-bajnoki érmem. Persze, kicsit fáj a döntőbeli vereség, de el kell ismerni, nagyon jól játszott az ellenfél. Még nincs döntés arról, hogy a Pucarral alkotott párosunk milyen hosszú távon jelenthet majd megoldást, de mivel mindketten jól érezzük magunkat ebben az összetételben, miért is ne működhetne sokáig.

Ehhez még csak annyit, az elődöntő négy résztvevője szombaton ismét találkozik egymással, immár a Bundesliga 2-es Homborg–Dortmund mérkőzésen. Csakhogy a párosban akkor megkavarodnak a lapok, Pucar lesz Ecsekivel, Majoros pedig Szudival...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!