szon-sportoldal

2017.03.28. 12:52

A csapatezüst is az egyéni aranyhoz fogható

Nyírbátor - Tölgyes Dorottya veretlenül versenyezte végig a MOATSZ-kupa és a csapatbajnokság hétvégéjét.

Nyírbátor - Tölgyes Dorottya veretlenül versenyezte végig a MOATSZ-kupa és a csapatbajnokság hétvégéjét.

Miután a szlovák nemzetközi bajnokságról korosztálya létező összes (egyéni, páros és csapat) trófeáját hazahozta, itthon sem hagyott kétséget tudása felől Tölgyes Dorottya. A nyírbátori asztaliteniszező vesztett mérkőzés nélkül, 14 győzelemmel zárta Tatán az újonc MOATSZ-kupát és az országos csapatbajnokságot, amivel egyéniben arany-, csapatban pedig ezüstérmet szerzett.

A bátoriak csapatezüstje nem kis bravúr, főként, hogy Tölgyes Dorottya mellett a másik két csapattagnak, Macos Valentinának és Nagy Hannának is akadtak fontos győzelmei. A prímet kétségtelenül Tölgyes Dorottya vitte, neki azzal a teherrel kellett lejátszania a párharconként többnyire két egyéni mérkőzését, hogy nem hibázhat, de mivel a csapat győzelméhez három siker szükségeltetett, a többieknek is hozzá kellett tenniük a magukét.

A vert mezőnyben végzett az utánpótlásnevelésre rengeteget áldozó Szekszárd, az elődöntőben a bátoriak legyőzték a Statisztika B csapatát, az A jelűvel azonban nem bírtak, holott a döntőt eldöntő mérkőzést a döntő szettben nyerték meg a fővárosiak, a szenvedő fél a remekül küzdő Macos Valentina volt.

Az U13-as egyéni küzdelmeket Tölgyes Dorottya első kiemeltként, ehhez a ranghoz méltó módon játszotta végig, szettet csak egyet veszített, azt is a döntőben, így természetesen övé lett a MOATSZ-kupa. Még egy érmet hazahoztak a bátoriak, a kisebbek, vagyis az U11-esek között Macos Nikola remekelt, az elődöntőig jutott, ahol csak 3:2-re kapott ki az első kiemelt szarvasi riválisától, így végül harmadikként zárt.

Főtáblás szerepléssel büszkélkedhet még az U13-as lányok között Macos Valentina valamint az apagyi Hanustyák Fanni, utóbbi az első fordulóból továbbjutva a nyolc közé jutásért szenvedett vereséget a későbbi harmadik helyezettől, így az alsó ágra került, és további két győzelemmel valamint egy vereséggel a tizedik helyezést szerezte meg. Az ugyancsak apagyi, az igazolt versenyzők között először szereplő Polgári Zsófia Nóra (U13) is továbblépett a csoportjából, de oly’ népes volt a mezőny, hogy a főtáblára kerülésért még egy meccset kellett volna nyernie, ami végül nem jött össze.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!