SZON Sziréna

2016.09.15. 10:02

A cél az, hogy csökkenjen a balesetek száma

Nyíregyháza - Egymás után lassítottak és álltak félre az autók és motorok az Orosi út bevezető szakaszán szerda délelőtt – nem önszántukból, hanem a háromnapos kiemelt ellenőrzés keretében.

Nyíregyháza - Egymás után lassítottak és álltak félre az autók és motorok az Orosi út bevezető szakaszán szerda délelőtt – nem önszántukból, hanem a háromnapos kiemelt ellenőrzés keretében.

A TISPOL-akcióban a rendőrök a passzív biztonsági eszközök – gyermekülés, bukósisak, biztonsági öv – meglétét és szabályos használatát ellen­őrizték.

Nem mindenki örül neki

– Az akció célja elsősorban ezek vizsgálata, de minden autóstól és motorostól elkérjük az okmányait, átvizsgáljuk a csomagteret, alkoholszintet mérünk, külföldiek esetében pedig annak is utánajárunk, hogy jogszerűen tartózkodnak-e az országban – mondta el lapunknak Matyi István, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályának megbízott osztályvezetője. – Azért fordítunk kiemelt figyelmet a passzív biztonsági eszközökre, mert használatuk nemcsak szükséges és fontos: életet menthetnek. Azt tapasztaljuk, hogy az autóvezetők és a motorosok is egyre jogkövetőbbek, amiben nagy szerepe lehet annak, hogy egy-egy súlyos baleset után időnként elhangzik: ha bekötötte volna magát, megúszta volna könnyebb sérüléssel…

– Bár vannak, akik nem örülnek az ehhez hasonló ellen­őrzéseknek, azt mindenki tudja, a célunk – hogy csökkenjen a balesetek száma – közös. Már ma is találtunk szabálytalankodókat: aki elismeri, hogy hibázott, közigazgatási bírságot kap, aki nem, azzal szemben szabálysértési eljárás indul – mondta az osztályvezető és hozzátette: az akciót a polgárőrség is segíti, az ellenőrzésben részt vevő kollégáival pedig a megye egész területén találkozhatnak ma az autósok és motorosok.

- KM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!