SZON Sziréna

2018.05.19. 09:17

Nemzeti Dohányboltba kísérelt meg betörni Hodászon

Hodász - A mátészalkai rendőrök vádemelést javasolnak a hodászi gyanúsított ellen.

Hodász - A mátészalkai rendőrök vádemelést javasolnak a hodászi gyanúsított ellen.

A Mátészalkai Rendőrkapitányság lopás bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást B. Ferenc 27 éves hodászi lakos ellen. A férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2018. január 2-án 5 óra körül betörte egy Hodászon található Nemzeti Dohánybolt ablaküvegét, ahová a riasztóberendezés jelzése miatt már nem ment be, hanem értékszerzés nélkül elmenekült.

A rendőrök a bejelentés után néhány órán belül a feltételezett elkövetőt azonosították, hodászi otthonában elfogták, majd előállítását követően gyanúsítottként kihallgatták. A férfi beismerő vallomást tett. Azt nyilatkozta, hogy csak cigarettát szeretett volna szerezni, ezért törte be az üzlet ablaküvegét. A gyanúsított az eljárás során szabadlábon védekezhetett.

A rendőrök a nyomozást befejezték és az ügyben keletkezett iratokat a napokban vádemelési javaslattal megküldték a Mátészalkai Járási Ügyészségnek.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!