SZON Sziréna

2018.11.29. 10:24

Újra kellett éleszteni egy embert a Bessenyei téren

Nyíregyháza - Mentő szirénája harsant a nyíregyházi belvárosban, majd amikor ismét felvisított a sziréna, tudni lehetett, hogy a bejelentés nyomán a pontos helyszínt keresik.

Nyíregyháza - Mentő szirénája harsant a nyíregyházi belvárosban, majd amikor ismét felvisított a sziréna, tudni lehetett, hogy a bejelentés nyomán a pontos helyszínt keresik. A Bessenyi tér hátsó részén állt meg a jármű, és egy rendőrjárőr is megérkezett. A mentők egy földön fekvő, talán idősebb ember újraélesztését kezdték meg. Azt, hogy mi történt, pontosan nem tudni, a közelben diákok voltak, ők lehettek a bejelentők.

Az eset kapcsán érdemes átgondolni, a fagypont alatti időben, milyen ruházatban kelünk útra, illetve előtte kellő mennyiségű meleg italt fogyasztottunk-e. A lelassult keringésű szervezet a hidegben eljuthat arra a pontra, amikor eszméletvesztés következik be.

Ez az eset a sűrű belvárosban történt, így kihűlés nem fordulhat elő, de kis forgalmú helyen, sötétedés után sajnos egy ájulásnak akár súlyosabb következménye is lehet. Ha tehetik inkább társakkal keljenek útra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!