...hogy mindenki hazaérjen!

2019.10.23. 15:10

Videó: Kiszűrték a veszélyes teherautókat, buszokat

A rendőrök Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is ellenőrizték a tehergépkocsikat és buszokat.

Forrás: police.hu

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózatának éves ellenőrzési terve alapján hajtotta végre a rendőrség a TISPOL Truck & Bus elnevezésű országos közlekedésbiztonsági ellenőrzést október 14. és október 20. között. A rendőrök Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is ellenőrizték a tehergépkocsikat és buszokat, kiemelt figyelemmel a vezetési- és pihenőidő, valamint a veszélyes áruk szállításával összefüggő szabályok betartását vizsgálták.

A megye útjain összesen 204 tehergépkocsit, illetve autóbuszt ellenőriztek, közülük nyolc jármű volt érintett a vezetési- és pihenőidő szabályaival összefüggő jogsértéssel.

A közlekedési ellenőrzés ideje alatt a rendőrök intézkedés alá vontak három olyan tehergépkocsit a hozzá kapcsolt pótkocsival, amelyen személyautókat szállítottak. Az ellenőrzés során a rendőrök mindhárom esetben megállapították, hogy a tehergépkocsi nem volt menetíró készülékkel felszerelve, valamint a szállított autók össztömege meghaladja a járműszerelvény megengedett legnagyobb össztömegét. A rendőrök a balesetveszélyes járműszerelvények további közlekedését megakadályozták. A jármű vezetőjével szemben gyorsított eljárás keretén belül esetenként kétmillió forint összegű pénzbírságot szabtak ki.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában