Szpari – Csapategység, koncentráció és alázat lehet a siker záloga

Pekár Lászlóékra nem sétagalopp vár vasárnap
Pekár Lászlóékra nem sétagalopp vár vasárnap
Nyíregyháza – Vasárnap a sereghajtó Siófok vendége lesz a Telkiből induló Szpari.

A szebb napokat látott siófoki szurkolók aligha gondolták volna, hogy kedvenceik tizenhárom forduló után a második vonal utolsó helyén kullognak. A mindössze egy győzelem (Sopron) és három döntetlen (Cegléd, Budafok, Csákvár) csak hat pontot jelent Petneházi Márkék (a Szpari színeiben is játszott) számára.

Több a variálási lehetőség

– Nem gondolnám, hogy a tabellával kell foglalkozni októberben, azt majd csak az utolsó öt fordulóban kell nézni – vélekedik Lucsánszky Tamás, a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője. – Addig is mindenki egyforma képességű, eszerint készülök a mérkőzésre, és remélem, a játékosokkal is el tudom ezt hitetni. Ami a siófoki találkozót illeti, finoman fogalmazva sem lesz sétamérkőzés. De nincs is ilyen a mai futballban. Koncentráció, alázat és csapategység! Ez az, ami meghozhatja a sikert.

A Szpari szempontjából egyértelműen kedvező, hogy Forró Gyula eltiltása lejárt, így visszakerülhet a csapatba. Rudolf Gergely is már együtt edzhetett társaival, akár pályára is léphet a vasárnapi, Balaton-parti mérkőzésen.

file6wiu4x7nr0kh0ccrc1c-1

– Természetesen örömteli, hogy Gyulára ismét számíthatok, és Geri is egyre jobb állapotban van. Ez azt jelenti, hogy több a variálási lehetőségem, igaz, vasárnapig még sok minden változhat – így Lucsánzsky Tamás.

A csapat egyébként szombaton Telkibe helyezi át a főhadiszállását. Délután itt lesz tréning, vasárnap innen indul a busz Siófokra, és a találkozó után ide is tér vissza. Hétfőn és kedden itt edz majd a csapat, és csak a szerdai, csornai kupameccs után tér haza Nyíregyházára. Remélhetőleg három bajnoki ponttal gazdagabban és a kupakör következő sorsolására várva.

KM-ML
hirdetés