Nyíregyháza hírei

2013.02.28. 07:39

Megkérdeztük: Ön mit szól ahhoz, hogy megváltoztatják egyes közterületek elnevezését?

Hegyi Enikő amondó: „Teljesen felesleges átnevezni az utcaneveket. Ez álprobléma, sok vizet nem zavar. Így is nehezen tájékozódok”.

Hegyi Enikő amondó: „Teljesen felesleges átnevezni az utcaneveket. Ez álprobléma, sok vizet nem zavar. Így is nehezen tájékozódok”.

Imru Józsefné szerint semmi szükség rá. „Megszokták az emberek, beléjük ivódott az elnevezés. Én 1972 óta élek Nyíregyházán. Hiába nevezték át a Vöröshadsereg utcát, én azóta is így hívom. Persze, embere válogatja... Én nem tartom fontos dolognak az utcanévváltozást”.

Jármy László Zoltán sem tulajdonít neki nagy jelentőséget: „Szerintem az időseket bántja, hogy módosul az elnevezés, már csak a nosztalgia miatt is zavarja őket a csere”.

Kupás Jánosné ekképpen fogalmazott: „Felesleges időtöltés ezt bolygatni. Kár a megszokott neveken változtatni, csak kutyulják-kavarják majd az emberek a jövőben. Nincs erre szükség, ha ennyi éven át így tudatosult az emberekben, maradjon a régiben”.

Papp Tibor arra emlékeztetett, hogy bár a Makarenkóból Deák Ferenc utca lett, ő azt sem felejtette el: „Nem olyan nagyon fontos kérdés ez. A kézbesítő is belezavarodik. Lassan még a Bocskai utca neve is más lesz”.

Vitáli Lászlóné még sarkosabban fogalmazott: „Az igaz, hogy enni nem kér ez a változás, de akkor minek? Ha valamikor nem bántott senkit, mást sem bánt. Ettől sokkal jelentősebb probléma, hogy mennyien koldulnak. A háború után nem volt ennyi szegény ember! Felesleges pénzkidobás az utcanevek változtatása, másra kellene fordítani a figyelmet és a pénzt”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!