Becsületesen dolgoztak

2019.06.22. 16:03

Idegenben voltak inkább otthon a naményiak

Az idegenbeli bravúrok mellett fájó hazai vereségeket is szenvedtek.

A kék mezes naményiak idegenben jobban muzsikáltak

Fotó: Dodó Ferenc

Az előző szezonbeli negyedik hely után Vásárosnaményban bíztak benne, hogy ebben az idényben akár dobogóra is állhat a város megyei első osztályú alakulata. Dudás Zoltán együtteséhez azonban nyolc új játékos érkezett, akikből szinte új csapatot kellett gyúrni, erre rá is ment az őszi szezonjuk.

Becsületesen dolgoztak

Tavaszra azonban összeérett a társaság, és a második féléves remek teljesítményükkel végül a hatodik helyen fejezték be a pontvadászatot. Érdekesség, hogy a beregi csapat idegenben több pontot szerzett, mint hazai pályán.

– Azt gondolom, aminek már korábban is hangot adtam, joggal bánhatjuk az őszi gyengébb teljesítményünket. Voltak fájó hazai vereségek, gondolok itt elsősorban a Bakta és a Mándok elleni hazai mérkőzésünkre – kezdte értékelését Dudás Zoltán, a Vásárosnamény edzője.

– Ebben az időszakban úgy éreztem, bármit tettünk, minden ellenünk dolgozott. A nyolcadik helyen teleltünk, és úgy véltük, hogy tavasszal a hatodik helyig tudunk majd zárkózni, mert nagy volt a lemaradásunk. Aztán a nyitómérkőzésen legyőztük a későbbi bajnok Nagyecsedet, talán ez volt az a mérkőzés, amelyen a szerencse is mellénk állt. Ekkor úgy éreztem, remek tavaszt tudunk majd produkálni, de sajnos, a következő fordulóban kikaptunk a Fehérgyarmattól, ez fel is ébresztett bennünket a rózsaszín álmunkból. Pedig a fiúk dolgoztak becsületesen, ami azonban nem párosult eredményességgel – mondta a naményiak mestere.

– Tarpán éreztem fordulatot, igaz, csak döntetlent játszottunk egy színvonalas mérkőzésen, de érezhető volt, hogy kezdünk csapatként működni. Aztán két idegenbeli mérkőzésen (Mándok 2–6, Nyírgyulaj 0–2 – a szerk.) bebizonyítottuk, hogy a bajnokesélyesek ellen is van keresnivalónk. Utólag kiderült, hogy a papíron könnyebbnek vélt mérkőzéseken vesztett pontok sokba kerültek. Ezért is van hiányérzetem a helyezésünkkel kapcsolatban.

Egyben tartanák a csapatot

– Sok változás nem lesz a csapatban, célunk, hogy egyben tartsuk a társaságot. A következő szezonban szeretnénk előrébb lépni, és ez a társaság alkalmas is rá. Nagy gratuláció jár a bajnokságot megnyerő ificsapatunknak, közülük később többen is szerephez juthatnak majd a felnőttcsapatban – fogalmazott Dudás Zoltán.

BB

Naményi mutatók

Végeredmény

6. 30 14 7 9 67-52 49

Hazai pályán

12. 15 6 4 5 28-24 22

Vendégként

3. 15 8 3 4 39-28 27

Ősszel

8. 15 6 3 6 34-32 21

Tavasszal

4. 15 8 4 3 33-20 28

Házi góllövőlista

15 gólos: Deskó Dávid. 13 gólos: Schmidt Péter. 7 gólos: Nagy Miklós. 6 gólos: Filep Richárd. 5 gólos: Szabó Roland. 3 gólos: Bancsi Gábor, Tóth Tamás. 2 gólos: Illés Péter, Nagy Dávid. 1 gólos: Berec Gábor, Danku József, Géci István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában