megyei foci

2020.04.24. 09:44

A szándék megvan a magasabb osztályra

Több csapat is magasabb osztályra adott be licencet, de a vírushelyzet mindent bizonytalanná tesz.

A vírushelyzet megakadályozhatja a fekete mezes kisvárdaiak osztályváltását

Fotó: archív fotó, kisvardafc

Szerdai számunkban beszámoltunk arról, hogy a megyei labdarúgó-bajnokságokban szereplő egyesületek közül több is a mostaninál jóval erősebb kiírásban szerepelne a következő szezonban. Legalábbis ha abból indulunk ki, hogy melyik bajnokságra nyújtottak be licenckérelmet, a helyzet azonban korántsem ilyen egyszerű, a Kisvárda II.-nél, a Nyíregyháza Spartacus II.-nél és a Nyírgyulajnál is csak bizakodni lehet.

– A Magyar Labdarúgó-szövetség korábban beszámolt arról, hogy a következő idénytől kezdve lehetőséget biztosítana az első osztályú klubok tartalékcsapatának arra, hogy az NB III.-ban induljon – mondta Révész Attila kisvárdai sportigazgató.

– Emiatt adtuk be a harmad­osztályba a licencet, mert szeretnénk, hogy a második csapatunk ott induljon, ez azonban lehet, hogy csak terv marad, mert egyelőre nem jelent meg versenykiírásban ez a változás. Ha valóban lehetőség lesz erre, akkor természetesen élnénk vele, sportszakmailag ez nem is kérdés.

A megyei első osztály második helyén álló Nyírgyulaj szintén az NB III.-ban indulna.

Fejlesztik az infrastruktúrát

– Vállalnánk a magasabb osztályú megméretést – mondta lapunk érdeklődésére Csoba Zsolt, a Nyírgyulaj elnöke.

– Ha folytatódna a bajnokság, talán meg tudnánk előzni a Nagyhalászt, azonban jelenleg elég bizonytalan a helyzet. Sajnos tavasszal nem várt vereséget szenvedtünk Tiszakanyáron, egy rendkívül rossz talajú pályán a hazaiak taktikus játékkal legyőztek minket, így előzött a Nagyhalász.

Az NB III.-as induláshoz azonban még infrastrukturális fejlesztéseket is kell végeznünk.

– Ebben a holt időszakban hozzá is kezdtünk, lefedjük a lelátót, csinosítgatjuk az öltözőket, orvosi és sajtószobát, valamint egy doppingtesztre alkalmas helyiséget is ki kell alakítanunk. Szeptemberre nem biztos, hogy készen leszünk mindennel, ebben az esetben Baktalórántházán vagy Nyírbátorban játszanánk a meccseinket, mert mindkét létesítmény alkalmas NB ­III.-as találkozók rendezésére. Ez azonban addig feltételes mód, amíg ki nem derül, hogy miként zárul a bajnokság. Jó csapatunk van, képesnek tartom arra, hogy a pályán meg tudja nyerni a bajnokságot – fogalmazott az elnök.

A megyei harmadik vonalban újoncként szereplő Nyíregyháza Spartacus II. a megye egyre adott be licencet, de mint Németh Károly, a Nyíregyháza Spartacus – Bozsik József Labdarúgó Akadémia vezetője elmondta, kicsi a valószínűsége, hogy ott indulhat. A megyei igazgatóság az MLSZ döntésére vár, hogy lefújják-e a bajnokságokat, és azt miként teszik. Amennyiben lezárják a bajnokságokat, és esetleg fel kell tölteni a létszámot – jelen esetben – az első osztályban, a Szparit nem kérhetik fel, mert nincsen korábbi eredménye. A megyei másodosztályú feljutásra vágyók „listáján” is utolsó lenne, ám oda feljuthatna, ha végeredménnyel zárják le az idényt, mivel a nyíregyházi gárda vezeti a Szabolcs csoportot.

BB, MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában