Nyíregyháza hírei

2013.07.26. 13:15

MSZP-sajtótájékoztató: Az etikai kódex ne az ellenzék korlátozását jelentse!

Nyíregyháza – Szükség van a 2014-es választásokra készülve etikai kódexre, de az ne olyan egyfajta kötelező jellegű rendelethalmaz, határozatgyűjtemény legyen, mint amit az előkészítő bizottság állított össze a napokban a nyíregyházi önkormányzat megbízására – jelentette ki pénteken nyíregyházi sajtótájékoztatóján Dévényi József, az MSZP városi alelnöke.

Nyíregyháza – Szükség van a 2014-es választásokra készülve etikai kódexre, de az ne olyan egyfajta kötelező jellegű rendelethalmaz, határozatgyűjtemény legyen, mint amit az előkészítő bizottság állított össze a napokban a nyíregyházi önkormányzat megbízására – jelentette ki pénteken nyíregyházi sajtótájékoztatóján Dévényi József, az MSZP városi alelnöke. Így folytatta:

– Az MSZP szerint a már most javában tartó kampányban olyan etikai kódexre van szükség, amelynek a normatíváit a pártok önként vállalják. Ha arról is szól, hogy kiegyensúlyozott tájékoztatás legyen, hogy a pártok egyenlő arányban kapjanak helyet a nyíregyházi közmédiában, ha arról is szól, hogy a „8 évezés” érjen véget, s ne utalgassunk vissza a múltra, ha arról is szól, hogy a Kossuth térről kerüljön el az obeliszk, akkor elfogadjuk normatívának az etikai kódexet. Ha azonban a demokratikus ellenzék véleménynyilvánításának korlátozását jelenti a fideszes többségű önkormányzat erkölcsi gyűjteménye, akkor fenntartásaink lesznek.

Nagy László, az MSZP városi elnöke a nyugati elkerülő útról mondta el pártja álláspontját a sajtótájékoztatón.

– Sajnos, kevés a beruházás napjainkban az országban, a kormány már csak ezért is kiemelt beruházásként kezeli a LEGO nyíregyházi fejlesztését, s csupán ezért kapott elsőbbséget a kerülő út megépítésének a kezdete, amelynek természetesen az MSZP is örül. Ennek az elkerülő útszakasznak azonban óriási szépséghibája, hogy csupán a Tiszavasvári útig épül meg, s nem folytatódik tovább a Tokaji útig, így a Rakamaz felől érkező kamionok továbbra is keresztülmennek majd a városon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!