Helyi közélet

2015.10.09. 08:46

Ma izlandi napot tartanak a moziban!

Nyíregyháza - Úgy tűnik, ez a péntek az izlandi filmeké a művészmoziban.

Nyíregyháza - Úgy tűnik, ez a péntek az izlandi filmeké a művészmoziban. Délután hattól vetítik a Kosok című filmdrámát, melynek középpontjában a birkatenyésztő testvérpár, Gummi és Kiddi áll. Ugyanabban a völgyben élnek az ország legjobb vérvonalú, díjnyertes juhait tenyésztve, de ezek ellenére négy évtizede nem álltak szóba egymással.

Amikor Kiddi birkáit végzetes betegség támadja meg, az egész völgy állattartása veszélybe kerül. Hogy a járványt megfékezzék, a hatóságok le akarják mészárolni az állatokat, ezzel pedig nemcsak fő bevételi forrásuktól esnek el a férfiak, de az évszázadok alatt nemesített fajta is kihal. A testvérek felismerik, hogy csak úgy menthetik meg a jószágokat, ha negyvenévnyi haragtartás után újra összefognak.

A 20 órakor kezdődő Fúsi romantikusabb témát feszeget, de szintén drámai keretek közé szorítva: a 43 éves Fúsi még mindig az anyjával él. A túlsúlyos, magányos férfit minden egyes nap piszkálják emiatt a helyi repülőtéren, ahol csomagkezelőként dolgozik. Esténként a fő szórakozása az, hogy heavy metal számokat kér a helyi rádió kívánságműsorában, vagy második világháborús csatákat játszik el miniatűr figurákkal. Barátja alig van, életét a napi rutinok töltik ki.

Fúsi élete azonban megváltozik, amikor anyja udvarlója beíratja táncórákra. Itt ismerkedik meg a különc Sjöfnnel, aki lassan kicsalogatja a magányos férfit a csigaházából, Fúsinak pedig nem kell sok, hogy teljesen belehabarodjon a nőbe. Ám hamarosan kiderül, hogy Sjöfn a virgonc felszín alatt legalább annyira sebzett, mint Fúsi.

- Port.hu, KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában