Debrecen hírei

2013.02.21. 15:36

Semmi sem dőlt el

Labdarúgás. Az idei év első komolyabb tétmeccsét – a Magyar Kupában a fiókcsapatukkal, a Létavértessel harcoltak a debreceniek – játszotta le szerdán a DVSC-TEVA együttese Székesfehérváron, a piros-fehérek a Ligakupa negyeddöntőjének első mérkőzésén találkoztak a Videotonnal.

Labdarúgás. Az idei év első komolyabb tétmeccsét – a Magyar Kupában a fiókcsapatukkal, a Létavértessel harcoltak a debreceniek – játszotta le szerdán a DVSC-TEVA együttese Székesfehérváron, a piros-fehérek a Ligakupa negyeddöntőjének első mérkőzésén találkoztak a Videotonnal.A párharcot mindkét gárda beiktatta a téli felkészülésének menetébe, de a felek nem győzték hangsúlyozni, a találkozónak presztízs jellege is van, ugyanis az utóbbi két esztendő bajnokcsapata adott egymásnak randevút. A mérkőzés 1-0-ás hazai győzelemmel zárult, a Vidi egy jogtalannak tűnő tizenegyessel szerezte meg a győzelmet úgy, hogy Luis Ramos kiállítása miatt egy félidőt emberelőnyben játszottak a vendéglátók.

Megette

– Mindegy, hogy milyen fronton találkozunk a Videotonnal, mindig rangadónak számít a két együttes párharca – értékelt a vereség ellenére is kitűnő teljesítményt nyújtó kapus, Verpecz István. – Azon túl, hogy tétmeccs volt a szerdai, kiváló erőfelmérőnek is bizonyult a kilencven perc és mivel nekünk is több helyzetünk adódott a meccsen, ilyen értelemben nem lehetünk elégedetlenek. A lefújás utáni bosszúságot inkább az okozta, hogy tíz emberrel is egyenrangú partnerek voltunk, de a jogtalan büntető megpecsételte a sorsunkat. Testközelből láttam a szituációt, nagyon felháborodtam, hogy ez a játékvezető szerint tizenegyest ért. Kovács elveszettnek tűnő labdára startolt rá, megpróbálta kihozni az esetből a maximumot, ezt Iványi sajnos „megette”.

Nehéz gólt lőni

A debreceni kapuvédőt örömmel tölti el, hogy a teljesítményére nem lehetett panasz. – A találkozó előtti napokban beszéltünk Kondás Elemérrel, a trénerünk elmondta, ugyanolyan megbízható produkciót várt tőlem, mint amilyet ősszel nyújtottam – mondta Verpecz. – Úgy vélem, jó állapotban vagyok, igyekszem koncentráltan és kiegyensúlyozottan tenni a dolgomat. Sajnos, a szerdai teljesítményem nem segítette hozzá a csapatot a vereség elkerüléséhez, de azt gondolom, a minimális különbség egy kétmeccses párharcba beleférhet.

A visszavágóra megpróbálunk még jobban felkészülni, a 0–1-es vereség azt jelenti, nem dőlt el a továbbjutás kérdése. Azt eddig is tudtuk, hogy ennek a Videotonnak nehéz lesz gólt lőni, de nem lehet más a célunk, mint a négy közé jutni a Ligakupában! – szabta meg az irányt Verpecz István.

A DVSC-TEVAVideoton Ligakupa-negyeddöntő visszavágóját március 6-án 18 órától rendezik az Oláh Gábor utcai stadionban.

 

HBN-TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!