szon-sportoldal

2009.01.12. 14:13

Lendvai siker után Albecete-várás

<p>A válogatottól sikerélménnyel térhetett haza a Ludvig Zsolt, Kőhalmi Richárd edzőpáros, akik hétfő reggeltől csak és kizárólag a csütörtöki Albecete elleni Challenge Kupa-mérkőzésre hangolják tanítványaikat.</p>

Amiért mentek, azt teljesítették is: a Ludvig Zsolt szövetségi kapitány vezette magyar női röplabda-válogatott csoportelsőként jutott tovább a szlovéniai világbajnoki selejtező első fordulójából, így érintve lesz a horvátországi folytatásban is.

– Érvényesítettük a papírformát, bár a szlovének és a bosnyákok is remek játékerőt képviseltek – mondta Ausztria 3:1-es, Bosznia-Hercegovina 3:0-ás és a hazaiak 3:1-es legyőzését követően a magyarok szövetségi kapitánya, a Betonút-NRK klubedzője. – Hazai pályán bravúrnak számít a szlovének legyőzése, hiszen déli szomszédaink – szemben velünk – ott lehetnek majd az idei Európa-bajnokságon. A hétvégi tornán nyíregyházi játékost nem foglalkoztattunk, a kerettagnak számító Katona Brigitta a klubkötelezettsége miatt mondta le a mostani fellépést.

A tavaszi folytatásban Horvátország, Belgium és Szlovákia lesz a mieink ellenfele, de Ludvig Zsoltot és a nyíregyházi különítményt egyelőre még nem ez az esemény tartja lázban. Csütörtökön ugyanis következik a nagyon várt párharc első felvonása, a Challenge Kupa nyolcaddöntőjének keretében a spanyol Albecete látogat a bujtosi csarnokba.

– Segítőmmel, Kőhalmi Richárddal személyautóval tettük meg vasárnap este-hétfő hajnalban a Lendva és Nyíregyháza közötti utat, hogy hétfőn reggel már csakis a klubfeladatokra tudjunk koncentrálni – így a tréner. – A hispánok legutóbbi ellenfelétől, a Nova Gorica vezetőitől a hétvégén megkaptuk a szlovéniai meccs felvételét illetve az elemzések utáni statisztikáját is, ezek rengeteget segítenek majd a felkészülésben. Napi két-két edzéssel készülünk a párharcra, szerdán a kosármeccs előtt gyakorlunk majd, az ekkor érkező spanyolok pedig azt követően. Csütörtökön este hattól pedig jöhet a várva várt meccs!

Csabait tálalnak
Két teljes kör már lement a bajnokságból, az alapszakasz utolsó fázisa (hét forduló, tehát már csak egyszer-egyszer játszanak ellenfeleikkel a csapatok) a Betonút-NRK számára az Albecete elleni kupameccs másnapján, tehát pénteken kezdődik. Ekkor a Békéscsaba lesz az ellenfél a bujtosi csarnokban, vagyis éppúgy a viharsarki gárda érkezik Nyíregyházára, mint az előző kör zárásakor.

- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!