Nagyvilág

2010.11.21. 10:15

Tojáseső az oroszországi melegfelvonulás résztvevőire

<p>Rendbontás miatt mindössze 40 percig tartott a Meleg büszkeség napja szombaton Szentpéterváron - adta hírül vasárnap az ukrán TSZN híradóműsor internetes kiadása. A homoszexualitás ellenzői záptojásokkal dobálták meg a felvonulókat.</p>

A szentpétervári rendőrség az első negyven perc után úgy döntött, hogy véget vet az engedélyezett demonstrációnak, miután egy több mint száz fős ellenzői csoport tojászáport zúdított a Velikij Moszkovszkij utcán vonuló sokadalomra, összetépték a plakátjaikat és sárba tiporták a szivárványos zászlókat. Tartva az események elfajulásától, a rendvédelmi szervek beszüntették a melegek akcióját, és az ellenérdekelt tábor hangadói közül tíz embert előállítottak, akik ellen szabálysértési eljárás indult.

Marija Jefremenkova, a melegfelvonulás szervezője ennek ellenére sikerként könyvelte el a rendezvényt, mondván, hogy Szentpétervár közigazgatása hosszú évek sikertelen kezdeményezése után az idén először járult hozzá a melegek jogaiért harcolók nyilvános demonstrációjának megtartása mellett.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!