Nagyvilág

2012.11.06. 11:13

Megadták Superman bolygójának pontos helyzetét

27,1 fényévre a Földtől, a Corvus csillagképben, az LHS 2520 nevű vörös törpe csillag körül kering egy bolygó.

27,1 fényévre a Földtől, a Corvus csillagképben, az LHS 2520 nevű vörös törpe csillag körül kering egy bolygó. A híres csillagász és asztrofizikus, Neil deGrasse Tyson talált egy helyet az űrben, ahol a DC világ piros palástos alakja, Superman születhetett – áll a New York Post enyhén hatásvadász tudósításában. A helyzet azonban az, hogy a Kripton továbbra sem létezik, csupán a DC univerzumban. – Az egyik alkalmazottunk felvette a kapcsolatot Tysonnal, annak kapcsán, hogy mi lenne, ha beszállna az egyik éppen készülő részbe, és hát előállt egy helyzetmeghatározással – nyilatkozik a DC egyik vezetője.

– Mint Metropolis lakója, megtiszteltetve érzem magam, hogy segíthetek Supermannek, aki annyi mindent tett városomért az évek alatt – fűzte a történethez Neil deGrasse Tyson, akit a helyzetmeghatározásért cserébe beleszőttek a mai napig folyó történetbe. A pontos koordinátákra a képregényben Superman egymaga jön rá, miután az előző számban felmondott a Daily Planetnél, ugyanis nem bírta főnöke folyamatos piszkálásait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!