Újfehértói diadalmenet az Eb-n

Szabó Tibor Benedek kétszer is a dobogó tetejére állhatott az Európa-bajnokságon
Szabó Tibor Benedek kétszer is a dobogó tetejére állhatott az Európa-bajnokságon - © Fotó: tudósítónktól
Újfehértó – Szabó Tibor Benedek fényes szerepléssel vette ki részét a magyar sikerekből.


Kempo. Parádés szereplést produkált a bukaresti 10. IKF Kempo Európa-bajnokságon a magyar válogatott, amelynek mind a tizenegy képviselője elért legalább egy dobogós helyezést. Az összmérleg lenyügöző, összesen tizenöt arany-, öt ezüst- és hat bronzérem a mieink „termése”.
Az újfehértói Kempo HSE harcosa, Szabó Tibor Benedek, a Nyíregyházi Vasvári Pál Gimnázium 11.B osztályos tanulója egy semi kempo és egy full kempo Európa-bajnoki címmel, továbbá egy submission bronzéremmel járult hozzá a magyar válogatott csapateredményéhez.

A kontinensviadalon 14 nemzet több, mint 500 versenyzője volt jelen, amelyen Szabó Tibor Benedek elsöprő sikerrel lett Eb-győztes semi kempo kategóriában a 16-18 évesek mezőnyében, a -80 kilogrammos csoportban. Tibor ellenfelei egyetlen pontot sem tudtak szerezni vele szemben. Diadalmenetét full kempo kategóriában is folytatta, ahol szintén győzelemmel zárt.

A küzdelmi kategóriák csapatversenyében második helyen végzett Magyarország, míg az összetett rangsorban harmadikként fejezte be a kontinenstornát – holtversenyben Portugáliával, a román és a spanyol nemzeti csapat mögött.

KMÚjfehértó.
SZON.HU


hirdetés