Járvány

2020.03.30. 14:40

Pekingből is elhoznák az aranyat a Liu testvérek

Otthon edzenek és motiváltan készülnek a következő szezonra, valamint a 2022-es pekingi téli játékokra a Liu testvérek, Shaolin Sándor és Shaoang olimpiai bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázók.

Hungary's Sandor Liu Shaolin (L) and Shaoang Liu celebrate after the 1500 meter finals of the European Short Track Championships in Dordrecht, on January 12, 2019. (Photo by Vincent Jannink / ANP / AFP) / Netherlands OUT

Forrás: AFP / ANP

Fotó: Vincent Jannink

„Nem tudom, hogyan tudtuk volna feldolgozni, ha egy téli olimpiát törölnek a koronavírus-járvány miatt” – nyilatkozta Liu Shaolin hétfőn az M1 aktuális csatornának, hozzátéve, hogy a sportolók az ötkarikás esemény előtt nagyon sokat készülnek a versenyre, és egyáltalán nem biztos, hogy a csúcsformát két egymást követő évben is el lehet érni.

„Igyekszünk a nyári sportágakban szereplő társainknak segíteni lelkiekben, vagy ahogyan csak tudunk”

- mondta a 24 éves világ- és Európa-bajnok.

Liu Shaoang úgy fogalmazott, a sportolók alapesetben nem igazán számítanak olyan helyzetre, mint amilyen most történt, a koronavírus-járvány miatt az ő sportágukban a világbajnokságot halasztották el.

„Ilyesmi először fordult elő rövidpályás gyorskorcsolyában, sokat is kellett várni a döntésre, ami egyelőre nem a törlésről szól, elvileg eltolták a vb-t a következő szezonra” – mondta a 22 esztendős, vb-ezüstérmes versenyző. Hozzátette, ők is

igyekeznek a lehető legtöbb időt otthon tölteni, edzeni, amennyire csak lehetőségeik engedik, és csak nagyon szükséges esetben hagyják el a lakásukat.

Sérüléseinek állapotáról Liu Shaoang úgy nyilatkozott, a bal kézközépcsontját újra műtötték, kivették a csavarokat, és most van idő arra, hogy regenerálódjon. A hátproblémáján folyamatosan dolgoznak, egyelőre speciális gyakorlatokkal erősít.

„Nem látunk a jövőbe, de a személyes véleményem az, hogy ennek a mostani járványnak a mi következő szezonunkra is lesz még hatása, ugyanakkor remélem, hogy nem húzódik el annyira”

- vélekedett Liu Shaolin, beszámolva arról, hogy a nyáron éppen Olaszországban edzőtáboroztak volna, de ez feltehetően elmarad. „A felkészülésünket kicsit felborította a jelenlegi helyzet, eredetileg április 10-én kezdtük volna az edzéseket, ez most szintén kérdéses” – közölte.

A Liu testvérek kijelentették, kínai édesapjuk miatt is nagyon készülnek a pekingi téli olimpiára, motiváltan és magabiztosan várják a játékokat, és mindent megtesznek azért, hogy a lehető legjobban szerepeljenek az eseményen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában