Nagyvilág

2010.08.12. 15:46

A hadsereg erőgépeivel a portugál tüzek ellen

<p>Tűzoltó repülőket és a hadsereg erőgépeit is bevetették Portugáliában a hatóságok az ország két nemzeti parkjában terjedő erdőtüzek megfékezésére - közölte csütörtökön az ibériai ország médiája.</p>

Erdőtűz tombol a másik természetvédelmi helyen, a Portugália északi részén lévő Peneda-Geres-ben, ahol a hadsereg erőgépeit vetették be, hogy elfojtsák a lángokat. A két nemzeti parkban pusztítanak a legnagyobb tüzek, és a legnagyobbak a károk is. A portugál polgári védelmi hatóság közlése szerint összesen 20 erdőtűz van az országban, ahol hetek óta rekkenő hőség és aszály jellemző.

Forróság és a szárazság

Közben a másik ibériai ország, Spanyolország azt közölte, hogy az ország északnyugati részén lévő térségben Kasztília-León hegyvidékes részein tüzek törtek ki az ottani erdőkben. A forróság és a szárazság következtében. A spanyol média csütörtöki közlése szerint egyelőre csak az A6-os autópályát kellett lezárni.

A turisták számára az egyik legkedveltebb célállomás Spanyolországban Kasztília-León, ahol csaknem tízezer kempinghelyen lehet pihenni. Egyelőre nincs hír arról, hogy a térségbe kitört tüzek mennyire érintik a turistákat.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!