Uncategorized

2012.01.03. 08:29

Az ítéletet: Bíró a legjobb!

A nyírbátori együttes tagjára több poszton, így kapusként is számíthatott az ugyancsak díjazott Lőrincz Sándor.

A nyírbátori együttes tagjára több poszton, így kapusként is számíthatott az ugyancsak díjazott Lőrincz Sándor.Bíró Barbara minden edző álma. Amikor a nyírbátori női futballcsapat csávába került, az egyébként irányító poszton bevetett tizenhat esztendős üdvöskére szegeződtek a tekintetek. A Báthory István Gimnázium tanulója pedig fényesen igazolta: a bajban ismerszik meg az ember – megcsillantva univerzális képességeit. A tréner Lőrincz Sándor kapusként és védőként is nyugodt szívvel pályára küldhette az ősszel, nem sült fel vele. Naná, hogy az illetékesek úgy ítélkeztek: ennek a Bírónak nincsen pára. Legalábbis az elmúlt esztendőben nem akadt, aki lepipálja.

– Meglepett, mert Sanyi bácsi csak annyit mondott: a csapat meghívót kapott a díjkiosztó gálára, nekem viszont külön értesítést küldtek – lebbentette fel a fátylat Bíró Barbara arról, miként, milyen körülmények között derült ki számára: a szakemberek őt találták a legérdemesebbnek a megye legjobb női felnőtt labdarúgója díjra. – Amikor megláttam a nevemet, nagyon megörültem, így tudtam meg, hogy nekem ítélték ezt a megtisztelő címet. A nyáron eltört a bokám, mivel egyébként sem volt kapusunk, beálltam védeni,  egyrészt, mert kímélni akartam a sérült lábamat, másfelől segíteni akartam a csapatnak. Leginkább középpályást szeretek játszani, ott érzem a legjobban magam. Biztos vagyok abban, hogy ha  tovább tanulok és lesz rá lehetőségem, akkor később sem hagyom abba a focit. Eddig is erre gondoltam, ez az elismerés még inkább erőt ad a folytatáshoz.

Az már csak a tortán, hogy az emlegetett Sanyi bácsi ugyancsak letett valamit az asztalra, amit mi sem jelez jobban: ő lett a legjobb női edző a megyében.

- Koncz Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!