SZON - Sport - Szpari

2016.09.13. 09:58

Nyíregyháza Spartacus - Ebből kihozták a maximumot

Nyíregyháza - A kényszercserék után a Szpariból ketten is sérülten maradtak a pályán a szegediek elleni győztes meccsen.

Nyíregyháza - A kényszercserék után a Szpariból ketten is sérülten maradtak a pályán a szegediek elleni győztes meccsen.

Ilyen még nem volt az idei bajnokságban: két gólt szerzett a Szpari és úgy nyert. Vasárnap este a Szeged 2011 vizitált Nyíregyházán, és bár az izgalmas hajrában benne volt az is, hogy a vendégek egyenlítenek, a hosszabbításban újra jött Dragóner Filip és duplájával bebiztosította a hazai sikert.

Nem brillíroztunk, de most az eredmény volt a legfontosabb." Mátyus János

Egyre ütőképesebbek

– Nagyon boldog vagyok, hogy itthon tartottuk a három pontot – indította a visszapillantást Mátyus János, a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője. – Tudom, hogy nem brillíroztunk, de most az eredmény volt a legfontosabb, így aztán maximálisan elégedett vagyok. Nem először hangsúlyozom ki azt, hogy tizennégy játékos érkezett, és a csapat kialakítása nem megy egyik napról a másikra. Keményen dolgozunk azért, hogy egyre ütőképesebbek legyünk.

Ketten sérülten játszottak

Miként arról már beszámoltunk, az egygólos hazai előny után, a mérkőzés hajrájában a szegedieknek is voltak helyzeteik, a nézőtéren főként azt kifogásolták, ahogy a hazaiak visszaálltak, és ezzel magukra húzták a vendégeket.

– A mérkőzés előtt kihangsúlyoztam, hogy nehéz találkozó elé nézünk, mert az egyre stabilabb védelemből ketten is kiestek – folytatta a meccs értékelését Mátyus János.

– Aztán a mérkőzésen háromszor kellett kényszerből cserélnem. Pölöskey Péternek a hasa fájt, Pálinkás Gergőnek a lába, és Tamási Zsolt is megsérült. Ráadásul ketten sérülten maradtak a pályán, mert Ur Lacit fejbe rúgták, Vámosi Márk pedig a kezére esett. Így is megúsztuk kapott gól nélkül, sőt, a hajrában Filip még be is biztosította a győzelmet. Mindezek tükrében a maximumot hoztuk ki a mérkőzésből.

Pihenésre nincs idő, szerdán hétközi forduló lesz, a Szpari Albertirsán a pályaválasztó Cegléd vendégeként lép pályára.

Vasárnap jön a Balmazújváros elleni hazai rangadó, amelyet végül a legfrissebb információ szerint este fél hétkor kezdenek.

- KM-ML -


Nyíregyháza - A Szpari először nyert egynél több góllal, és maradt a tabella élén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!