Vádat emeltek a mátészalkai taxis kirablója ellen

Akt.:
Vádat emeltek a mátészalkai taxis kirablója ellen
Fábiánháza, Mátészalka – Felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettével vádolja az ügyész azt a húszéves férfit, aki 2017 decemberében konyhakéssel támadt egy mátészalkai taxisra, akitől 83.000,- forintot szerzett meg.

A Nyírbátori Járási Ügyészség vádiratának lényege szerint a 20 éves fábiánházi férfi a rokonaival az elmúlt évben, december 17-én Mátészalkán szórakozott, majd taxival mentek haza a hajnali órákban Fábiánházára. Ezt követően a férfi elhatározta, hogy az idős taxis pénzét erőszakkal meg fogja szerezni, ezért másnap, éjfél körül telefonon felhívta a sértettet, és arra kérte, hogy Fábiánházáról a taxijával vigye be a mátészalkai kórházba. Persze a vádlott valójában nem is akart a kórházba eljutni, csupán így csalta ki a taxist Fábiánházára. A sértett elvállalta a fuvart, de elővigyázatosságból azt kérte a vádlottól, hogy az utcán várja a taxit.

penz

A vádlott a lakásában magához vett egy konyhakést, sötét ruhákba öltözött, az arcát egy sállal takarta el, a fejére pedig kapucnit húzott, majd így várakozott a helyi sportpálya mellett, egy kihalt útszakaszon. Ahogy megérkezett gépkocsijával a sértett, a vádlott hátulról megközelítette a járművet, a vezető felőli ajtót kinyitotta, és rögtön késsel támadt a sértettre, miközben követelte a pénz átadását. A vádlott a konyhakéssel a levegőben hadonászott és több alkalommal is a sértett felé szúrt. Az erőszak és a fenyegetés hatására a sértett lehajolt, miközben a vádlott a taxi 83.000,- forintos bevételét magához vette. Ezt követően a vádlott hazament, a kést és az üres pénztárcát a cserépkályhában elégette, a papírpénzt pedig a szennyestartóban rejtette el.

kes

A rendőrök még aznap éjjel a lakásán elfogták a vádlottat, aki azóta előzetes letartóztatásban van.

Az 5-10 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető rablás miatt az ügyész azt indítványozta a vádiratban, hogy a bíróság ítélje a vádlottat fegyházbüntetésre, valamint tiltsa el a közügyek gyakorlásától.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség –


Fábiánháza - Mint arról korábban beszámoltunk, kiraboltak egy taxist Fábiánházán: a rabló maga rendelte a taxit, majd kést fogott a sofőrre. A Mátészalkai Rendőrkapitányság bűnügyi őrizetbe vétele mellett folytat büntetőeljárást R. Richárd 19 éves fábiánházi lakos ellen. A megalapozott gyanú szer...
hirdetés