Ralikrossz

2020.08.10. 07:31

Csucsu élt a lehetőséggel

Kárai Tamás beragadt a rajtnál, ketten is lebontották a gumifalat a RabócsiRingen.

Fotó: Mán László

Kánikula és izgalmak! Ezek jellemezték szombaton és vasárnap a máriapócsi RabócsiRingen a Total Ralikrossz Parádét. A profi bajnokság második és az országos amatőrsorozat első fordulóján rendesen izgulhattak a nézők rendesen. Szombaton is voltak látványos futamok, ám mindez vasárnap csúcsosodott ki. Dél után nem sokkal a versenyzők és a nézők megemlékeztek Batai Jánosra, aki több mint két évtizeden át volt a ralikrosszozók nagy családjának ismert és szeretett alakja.

Mózer igen közel volt

A lebonyolítás a megszokott volt, a kvalifikációk után jöttek az elődöntők és a döntők. A vasárnapnak két nagy vesztese és egy nagy nyertese van, mindhárman a királykategória, a SuperCars indulói voltak. Az első fordulóban a magyar bajnokságban második helyen záró Mózer Márk az elődöntőben finálét jelentő helyen autózott, amikor a Skoda Fabia megadta magát.

Még nagyobb a kára a bajnok és az első körben győztes Kárai Tamásnak. Remek körözésekkel menetelt a fináléig, ám itt beragadt a rajtnál, és ezzel hatalmas előnyt adott riválisainak, végül azért ötödikként célba ért. A nagy lehetőségre lecsapott a második helyről startoló Csucsu, azaz Lukács Kornél. Nagy csatát vívott Mózer Attilával, aki a cél előtti kanyarban autóhossznyin belülre került, ám ez nem volt elegendő, így Csucsu vitte el a pálmát.

Addig is voltak körömrágós pillanatok. A Máriapócson most debütáló hibrid Suzukiknál Luigi vezetett, úgy nézett ki, hogy Nagy Bélának áll a zászló a második helyre, ám a murvásról kijőve palánkozott, ráadásul a mögötte autózó Turi Tamással is koccolt, így kiesett.

Két jokerrel harmadik

A Magyar Kupában Körmöczi Balázs jó pozícióban lebontotta a startegyenes jobb oldali gumifalát – ezt már szombaton is megtették –, az új startot Siebel biztosan behúzta. Répási Róbert is peches volt, hiszen korai rajt miatt büntetésként két jokerkört kellett teljesítenie, ám így is sikerült felállnia a dobogó harmadik fokára.

ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában