Valódi e-utazókká válunk

A felhőtlen nyaralás a világhálón is megtervezhető
A felhőtlen nyaralás a világhálón is megtervezhető
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Ötezer felnőtt online megkérdezése után vontak mérleget az internetes rendelésekről.

A magyarok 65 százaléka hasznos eszköznek tekinti az internetet az üdülés megtervezésében, a nyaralás során 87 százalék csatlakozik a világhálóra, a wifi-elérés pedig 48 százalék számára fontos szempont a szálláshely kiválasztásakor – egyebek között ez derül ki a PayPal online pénzügyi szolgáltató cég nemzetközi felméréséből.

A felmérést a GfK piackutató készítette több európai országban az idén júniusban, 5000 felnőtt online megkérdezésével.

Az internetes eszközök használatában a felmérésben részt vevő négy ország – Csehország, Görögország, Lengyelország és Magyarország – között a magyarok vezetnek: az utazás megtervezéséhez a magyarok 65 százaléka, a lengyelek 56 százaléka, a csehek 42 százaléka és a görögök 39 százaléka találta hasznosnak ezeket a lehetőségeket.

A magyarok 35 százaléka keresőmotorokkal, 22 százalék utazási oldalakon keres ajánlatokat, míg 25 százalék a netet használja az úti célról való ­információk összegyűjtésére is. Az internet nemcsak a nyaralás megkezdése előtt, hanem az ott-tartózkodás idején is fontos: a magyarok 87 százaléka, a lengyelek és a görögök 95 százaléka, a cseheknek pedig 83 százaléka használja az internetet az utazás során.

A nyaralás alatt a közösségi médiát a magyarok 48 százaléka, a görögök 60 százaléka, a lengyelek 63 százaléka, a csehek 39 százaléka használja, de térképekre – a magyarok 71 százaléka –, vagy a munkával kapcsolatos kérdésekre is gyakran rákeresnek, és vásárolnak is.

– KM –
hirdetés