Helyi közélet

2010.10.05. 12:03

Bardi Bélának soha nem volt kihívója

<p>Gyulaháza - Gyulaháza polgármestere harmincnégy esztendeje áll a település élén.</p>

Bardi Béla egyhuzamban 34 esztendeje navigálja Gyulaházát. Hogy jó úton halad, arra bizonyíték a község fejlődési folyamata, melynek országos a visszhangja.

– Huszonkét éves voltam, amikor fékezett egy Volga az ütött-kopott gyulaházi tanácsháza előtt – nosztalgiázott a település vezetője. – Pénzes János, a megyei tanács nagyhatalmú elnöke belépett a pici előtérbe, ahol egy hosszúhajú, Rákóczi-frizurás, laza fiatal ült sárga pólóban, bordó nadrágban, bordó cipőben az írógép előtt. „Kezét csókolom, az elnök elvtársat keresem!” – szólított meg a megyei elnök, és amikor közöltem vele, hogy én vagyok az, a döbbenettől leroskadt a zöld forgószékbe, pördült egyet, és majdnem elfelejtette, miért is jött egyáltalán. Azóta eltelt sok idő, hatalmasat változott a világ. Meg kell nézni, hogy honnan indult, és hová jutott Gyulaháza az elmúlt évtizedekben. Érdekes, hogy egyszer sem volt kihívóm. Elsősorban embernek kell lenni, és tisztességesen kell dolgozni. Én a településért élek, a munkám legnagyobb elismerése, hogy folyamatosan megkaptam a bizalmat a lakosoktól.

Toplista

A leghosszabb ideje állnak egy település élén:

1. Szilágyi Menyhért (Csorvás)
2. Pásztor Béla (Veresegyháza)
3. Berencsi Béla (Ibrány)
4. Bardi Béla (Gyulaháza)

- Ladányi Tóth Lajos -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában