Vásárosnamény hírei

2013.10.08. 14:26

Jobbik-sajtótájékoztató | „Szóra bírta” a kórházat a naményi képviselő-testület

Nyíregyháza – Nem véletlen, sőt, nagyon is érthető, miért nem tájékoztatta a megyei közgyűlést a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egészségügyi Szervezési és Szolgáltató Holding Nonprofit Zrt. és intézményeinek 2012. évi működéséről Mangol Csilla, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója – jelentette ki Adorján Béla, a közgyűlés ügyrendi bizottságának elnöke.

Nyíregyháza – Nem véletlen, sőt, nagyon is érthető, miért nem tájékoztatta a megyei közgyűlést a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egészségügyi Szervezési és Szolgáltató Holding Nonprofit Zrt. és intézményeinek 2012. évi működéséről Mangol Csilla, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója – jelentette ki Adorján Béla, a közgyűlés ügyrendi bizottságának elnöke. - Megyénk kórházainak működése, felszereltsége és kapacitása, s ennek okán az ellátás színvonala több sebtől vérzik, s mindezen tényekkel bizonyára kényelmetlen volna szembesíteni a kialakult helyzetért felelős kormánypártiakat – mondta Adorján Béla.

A jobbikos politikus a dr. Szondi Zita főigazgató-helyettes által ellenjegyzett, vásárosnaményi képviselőtestületnek küldött szakmai beszámolót górcső alá véve elmondta: gyalázatos állapotban van az a szolgáltató rendszer, ami egyébként az életünk megóvására és javítására szolgál.

– A tavaly 155 ezer esetet ellátó naményi kórházban több mint félszázzal csökkent a betegágyak száma, megszűnt a sürgősségi osztály és haldoklik a belgyógyászati ambulancia. Kötelező tüdőszűrések sokasága maradt el az elavult géppark miatt. Tavaly kapacitásbővítést ígértek a kormánypárti vezetők a vásársonaményi mentőállomáson, Tiszaadonyban pedig egy új állomás létrehozását, ebből semmi sem valósult meg. Felfoghatatlan, hogy miközben csillagászati összeget fordít a Fidesz stadionokra, TEK-re, addig a kórházak rohamosan romló egészségi állapotával nem törődik! – fogalmazott Adorján Béla.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!