Sport

2014.09.03. 10:21

Fél hibapontnyira a dobogótól

A fiatal fogathajtók Európa-bajnokságán az újfehértói Margitai Máté a negyedik helyezést szerezte meg.

A fiatal fogathajtók Európa-bajnokságán az újfehértói Margitai Máté a negyedik helyezést szerezte meg.Mozgalmas volt az augusztus a megyei lovasok életében, és szerencsére nem kevés siker is született. Az élre Margitai Máté teljesítménye kívánkozik, hiszen az újfehértói fogathajtó egyéniben a negyedik, csapatban pedig a második helyezést szerezte meg a lengyelországi Walbrzych-Ksiazban a fiatal hajtók Európa-bajnokságán.

A kontinensviadalon 12 nemzet 62 versenyzője vett részt, hazánkat kilenc hajtó képviselte. A mindössze 12 esztendős újfehértói legény Filep Éva Renáta segédhajtóval Eger nevű pónilovával élete első szezonját tudja maga mögött. Az Eb-re országos bajnokként utazhatott, és élete negyedik viadalán derekasan helytállt: díjhajtásban az ötödik, maratonhajtásban a negyedik, akadályhajtásban pedig a harmadik helyen zárt, és a neki nem kedvező szabálymódosítások (az akadályhajtásban engedélyezték a vágtát, ami addig tilos volt) ellenére is az összetett viadal negyedik helyezését csípte meg, mindössze 0.51 hibaponttal lemaradva a dobogóról.

Átnyergelve a díjugratókhoz, ők is remekeltek az utóbbi időben. A Kiskunhalason rendezett korosztályos bajnokság első fordulójában Kovács Roland (Timpex LK) Lidérc nevű lovával végzett a harmadik helyen, amit a második fordulóban, Bábolnán elért hatodik pozíció követett az 55 startot számláló mezőnyben. Bubán Zsolt tanítványa így is a legeredményesebb évét zárta.

Az idei év utolsó Grand Prix fordulóján a 150 centis akadályokra kiírt bábolnai tenyészversenyen 21 páros mérettette meg magát. Az alappályán három hibátlan lovaglás született, így az emelt magasságú összevetésben dőlt el a dobogós helyek sorsa. Végül a nyíregyházi Timpex LK lovasa, ifj. Szabó Gábor Timpex Bölcsész nyergében az első, míg a nyár elején CSIO Nagydíjat nyerő Timpex Centtel a második helyezést szerezte meg. Ugyanitt az utánpótláskorú lovak viadalában Gombos László (Nyíregyházi Főiskola SE) Agropoint Cérna nevű lovával végzett az élen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!