Sport

2016.05.19. 09:55

Bajnokavatás népünnepéllyel Tiszavasváriban

Tiszavasvári - A Tiszavasvári tíz év elteltével bizonyult a legjobbnak a kézilabda NB II-ben.

Tiszavasvári - A Tiszavasvári tíz év elteltével bizonyult a legjobbnak a kézilabda NB II-ben.

A sormintát nem csúfították el. A férfi kézilabda NB II. Észak-keleti csoportban továbbra is totális a szabolcsi uralom. Az elmúlt négy esztendőben a riválisok hiába ácsingóztak bármilyen babérra: a Kisvárda zsinórban kétszer, az előző idényben a Nyírbátor, az aktuális évad végén a Tiszavasvári ült a trónra. A Türk-legénység az utolsó fordulóban a Hajdúböszörmény eltángálásával aranyozta be teljesítményét – a dugig telt sportcsarnokban tomboló hétszáz néző nem kis örömére. Ehhez csak annyi megjegyzés kívánkozik, hogy a vasvári együttes egy éve a kiesés megúszásáért küzdött! Szó se róla, nagyot fordult a világ.

– Azt gondolom, a kiélezett hajrában, főként az utolsó három meccsen nagyon koncentráltan, összeszedetten játszott az egész csapat – tapintott rá a lényegre Türk Ferenc játékos-edző. – Tudtuk, hogy nem lehet hibázni, akár egy pontvesztéssel is elbukhattunk volna... Egyébként az egész évet kisebb-nagyobb nehézségekkel, de átvészeltük, mert mindig akadt valaki, aki lendített rajtunk, ezért a bajnoki cím igazi csapatmunka eredménye. Emellett, ki kell emelnünk Boczák Kornél kapus szenzációs tavaszi teljesítményét, ugyanakkor természetesen a többiek hatékony produkciójára is borzasztóan nagy szükség volt. Akik esetlegesen a mérkőzések során nem kaptak akkora szerepet, ők ugyanúgy magukénak érezhetik ezt a sikert, amiből edzésmunkájukkal aktív részt vállaltak.

Naná, hogy össznépi dáridó kerekedett vasárnap este Tiszavasváriban, a karneváli hangulatban egyelőre nem született döntés a folytatásról. Vagyis arról, hogy a gárda vállalja-e az NB I B-s indulással járó követelményeket?

– Hatalmas ünneplésben részesültünk, el kell mondjam, szerintem nagyon kevés csapatnak van ilyen szurkolótábora, ami plusz egy embert jelentett minden mérkőzésen – méltatta a hazai közönséget Türk Ferenc. Nem elhanyagolható tényező, a Vasvári kereken tíz esztendő múltán ülhetett fel ismét az NB II-es bajnok trónra. – A zárómeccsen, majd utána nagyon nagyot alkottak a drukkerek, az éjszakában történteket pedig mindenki fantáziájára bízom. Az biztos, hosszú nap volt... Nem az én tisztem a jövőről beszélni, majd az illetékesek határoznak.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!