Sport

2015.02.10. 17:18

Két kapufával búcsúznak Belektől

Belek - Gólt nem hozott a Szpari negyedik törökországi edzőmeccse, szerdán hazaindul a csapat.

Belek - Gólt nem hozott a Szpari negyedik törökországi edzőmeccse, szerdán hazaindul a csapat.Azért Belekben sem minden fenékig tejfel. Keddig nem panaszkodhadtak az időjárásra a törökországi edzőtáborozáson résztvevő magyar csapatok, így a Nyíregyháza Spartacus játékosai. Aztán kedden reggel szokatlanul hűvösre ébredtek a vendégek, nyom sem volt a kellemes időnek. Sőt, az éjjeli eső alaposan eláztatta a focipályákat. Már pedig a Szpari délután játszotta utolsói beleki edzőmeccsét, mégpedig a lett Jurmala ellen. Aztán a kezdésre kibukkant a felhők mögül a nap...

A nyíregyháziaknál ezúttal Ovszijenkó Volodimir állt a kapuba és a kezdőben kapott helyet az eddig apróbb sérüléssel bajlódó Michael Kovacevic. Mátyus János vezetőedő a korábbi találkozókhoz kéepst amolyan vegyes csapatot küldött pályára. A meccset a talajhoz jobban alkalmazkodó lettek kezdték jobban, majd fokozatosan magára talált a Szpari, és L´Imam Seydi egy kapufával tette le névjegyét. Szünetben Kovacevic helyére Deniss Ivanovs állt, aki honfitársai ellen bizonyíthatott. Szintén lehetőséghez jutott a fiatal Benkő Balázs is.

A második félidő elején inkább mezőnyjáték jellemezte a mérkőzést, majd jöttek a nyíregyházi helyzetek. Előbb Törtei Tamás bombája törte el majdnem a felső lécet, majd Zoran Kosztics lőtt közelről fölé. Seydi újfent gólt szerezhetett volna, ám a lett kapus bravúrral védte a lövését. Jó negyedórával a lefújás előtt Hrabina Alex is pályára léphetett, ám nem a kapuba állt, hanem mezőnyjátékosként váltott a megsérült Törtei helyére. A pár néző végül nem láthatott gólt ezen a meccsen, így a Szpari döntetlennel zárta az utolsó törökországi felkészülési mérkőzését.

Szerdán délelőtt még edzenek egyet a mieink, aztán ebédelnek és csomagolnak, mert délután repülőre szállnak. A bécsi landolást követően a Szpari-busszal érkeznek majd, minden bizonnyal későn este.

 

Nyíregyháza Spartacus-Spartaks Jurmala (lett) 0-0

Spartacus: Ovszijenko - Rubus, Szokol (Bosnjak, 64.), Kovacevic (Ivanovs, a szünetben), Törtei (Hrabina 74. ) - Abdouraman, Zofcák (Kostics, a szünetben) - Pákolicz (Benkő, a szünetben), Koller, Dartsimelia (Pekár, 64.) - Seydi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!