Happy end

2019.07.10. 14:00

Életet mentettek a nyíregyházi színészek

Nem tétováztak, gyorsan reagáltak, amikor az ázsiai hölgy fuldokolni kezdett.

Nagyidai Gergő és Horváth Margit a Taurin traumában – ezúttal a nyaralás közben éltek át traumát, de nem történt nagyobb baj | Fotó: KM-archív

Bár ragyogó volt a nyaralásuk, a viharfelhőkre örökre emlékezni fognak a nyíregyházi színészek. A Móricz Zsigmond Színház előadóművésze, Munkácsi Anita a közösségi oldalán szellőztette meg: „A sétahajónk fürdőzéshez kötött ki egy mesés helyen. A vízmélység körülbelül 6 méter volt. Úszni indultunk. Aztán Horváth Margit kolléganőnk és az én drága Gergőm életet mentettek!”

Vizet szívott a pipáján

A görögországi Riza volt a színészek úti célja az idei nyaraláson.

– Szeretünk mindig új helyeket felfedezni, de most visszatértünk, mert amikor Anitával először voltunk kettesben ott, nagyon a szívünkhöz nőtt Görögország. Varázslatos helyekre vitt bennünket Cap­tain Hook a hajókiránduláson, mígnem kikötöttünk egy kék lagúnánál – idézte fel a hellén történéseket Nagyidai Gergő, aki tizenhat esztendeje karakteres tagja a Móricz Zsigmond Színház társulatának.

Nagyidai Gergő és Horváth Margit a Taurin traumában – ezúttal a nyaralás közben éltek át traumát, de nem történt nagyobb baj | Fotó: KM-archív

– Olyan áttetsző volt a tenger, hogy egészen a fenekéig leláthattam. Szeretek búvárkodni, nagy élmény fürkészni a vizet. Mivel az előző nap eltört a szemüvegem, és az összes felpróbált eszköz nyomta az orrnyergemet, ezúttal kihagytam a víz alatti nézelődést. Épp arról beszéltünk, hogy milyen különleges lenne, ha csak a mi kis baráti társaságunk fürdőzhetne ott, amikor Hugi, azaz Horváth Margit felkiáltott: „Héééééé!” Anita irányába úsztam, és hirtelen megfordultam. Először úgy tűnt, mintha viccelne Hugi. Hamar tudatosult bennem, hogy ennek a fele sem tréfa. A hölgy vizet szívott a pipáján keresztül, amitől fuldokolni kezdett. Pánikba esett, és felkapaszkodott Hugira, aki süllyedni kezdett. Odaúsztam, és azonnal a háta mögé kerültem, nehogy lenyomja a víz alá ijedtében. Angolul kommunikáltam az ázsiai hölggyel. Kivittem a partra, ahová kicsivel később megérkezett a párja. Nem győzött hálálkodni.

Happy end lett belőle

A hajó kikötött Paxos állomásánál (a helyiek csak Paxínak becézik), ahol a korábban fuldokló nőt már magához térve ölelgette a párja, és ajándékba egy-egy italt rendelt, hiába szabadkoztak a színészek.

– Valójában akkor tudatosult bennünk, hogy min vagyunk túl, amikor a férfi közölte: megmentettük a hölgy életét. Tudom, sok a „ha”, de ha előző nap nem törik el a szemüvegem, akkor búvárkodok, ha nem Hugival úszok, akkor nem vagyok ott, de végül jókor voltunk jó helyen, és nem estünk pánikba, hanem azonnal cselekedtünk. Happy end lett belőle, így a nyaralásunkat nem árnyékolta be semmi.

Nyomókötés az Achillesen

– Amikor a Fotel című darabot próbáltuk, olyan kórházi ágyakat toltunk, amiken bolygókerekek voltak. Valaki éppen rátolta Jenei Judit sarkára, és majdnem átvágta az Achilles-inát. Amint megláttam a vért, nyomókötést tettem rá, és amíg nem jött meg a mentő, ápoltuk. Utólag döbbentem rá, hogy nagyobb baj is lehetett volna a véletlen mozdulatból – idézte fel az egyik színházi élményét Nagyidai Gergő.

Ladányi Tóth Lajos

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában