Nyíregyháza hírei

2012.10.15. 17:26

A forgalom elindítása és a rekultiváció is közérdek

Nyíregyháza - A borbányai hulladéklerakó területének sorsáról és rekultivációs terveiről a Kelet-Magyarország hétfői számában a Ny. Bővítés Kft. ügyvezetője, Igaz Géza fejtette ki álláspontját, amelyre a megszólított Nyíregyháza Megyei Jogú Város önkormányzata nevében Rendes Sándor sajtószóvivő juttatta el a lap szerkesztőségéhez a reagálását.

Nyíregyháza - A borbányai hulladéklerakó területének sorsáról és rekultivációs terveiről a Kelet-Magyarország hétfői számában a Ny. Bővítés Kft. ügyvezetője, Igaz Géza fejtette ki álláspontját, amelyre a megszólított Nyíregyháza Megyei Jogú Város önkormányzata nevében Rendes Sándor sajtószóvivő juttatta el a lap szerkesztőségéhez a reagálását.Nyíregyháza és az itt lakók érdeke az volt a Keleti elkerülő és a szemétlerakó kapcsán is, hogy ne irreálisan magas áron jusson hozzá az ingatlanokhoz, a forgalom megindulhasson a körúton, és a szeméttelep kármentesítését pályázati forrásból végezhessük el.

Az önkormányzat 2010-től mindkét ügyben s mindenben maradéktalanul jogszerűen járt el, a nyíregyháziak érdekeit szem előtt tartva. Ezt támasztják alá az önkormányzat javára szóló bírósági ítéletek is, melyek a nevezett ingatlanok vonatkozásban lefolytatott kisajátítási eljárások jogszerűségét igazolják.

A volt tulajdonos társaság (Thermál-Ép Kft.) által elvárt vételár tekintetében tett tájékoztatásunk – miszerint a korábbi tulajdonos közel tízszeres árat szeretett volna kapni a területért – megállja a helyét, hiszen a társaság egy korábbi nyilatkozata szerint az önkormányzat által felajánlott 300 Ft./m2 árral szemben 3500 Ft./m2 ár alatt nem állt szándékában értékesíteni az ingatlant. Ezen állítások a bírósági eljárások során az önkormányzat által becsatolt okiratokkal is igazolhatóak” – áll a városházi reagálásban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!