Sport

2015.05.28. 14:58

Pénteken utaznak Pécsre

Nyíregyháza - Csak együttérzés van és tréning, de az élvonal egyre távolodóban.

Nyíregyháza - Csak együttérzés van és tréning, de az élvonal egyre távolodóban.

Országos felháborodást váltott ki az, hogy a Nyíregyháza Spartacus nem kapta meg az NB I-es licencet. A nyíregyházi szurkolók mellett több élvonalbeli klub drukkerei és játékosai jelezték a klubnál, hogy márpedig a nyíregyháziaknak ott a helyük az élvonalban. Persze, ez kevés, itt mások döntenek.

A Szpari-vezérkar az elkeseredés mellett még mindig nem adta fel; ahogyan Révész Bálint tulajdonos fogalmazott: a remény hal meg utoljára.

Minden követ megmozgatnak

Szerda este is tanácskoztak a vezetők és jogászok, mert minden követ megmozgatnak azért, hogy ne vesszen kárba az a sok munka, amivel idáig eljutott a Szpari, és a pályán bebizonyította élvonalbeli jogosultságát. Egyebet nem mondanak a klub vezetői, mert addig nem akarnak nyilatkozni, amíg nem érkezett meg a fellebbviteli bizottság határozata. Ebben fogják megindokolni azt, hogy miért nem kapták meg a nyíregyháziak az indulási jogot.

A játékosok szerdán is tréningeztek és csütörtökön is fognak, mert a csapat pénteken elutazik Pécsre, hogy lejátssza búcsúmeccsét. Az már más kérdés, hogy mennyire tudják majd komolyan venni a hazai és vendégjátékosok a találkozót és az edéseket. – Katasztrofális volt a hangulat, először vezényeltem szabadedzést – kezdte érdeklődésünkre Mátyus János, a Szpari vezetőedzője. – Mi a pályán megtettünk mindent, elértük a fő célt, pénteken is elutazunk Pécsre.

Példás nyíregyházi közeg

– Sajnos, amikor ez az egész licencügy kirobbant, a játékosok természetes módon elkezdtek vele foglalkozni. Az első pillanatban én sem vettem komolyan, aztán ahogy teltek a napok, az órák, a ­rossz álom kezdett valósággá válni. Még bizakodom, de…

– Azt egyébként jó ötletnek tartom, hogy azok a klubok, amelyek évek óta százmilliós tartozásokat görgetnek maguk előtt, ne indulhassanak el az NB I-ben, nincs rájuk szüksége sem a kluboknak, sem a játékosoknak, sem a szurkolóknak.

– Ám azt mindenki tudja, hogy Nyíregyházán tiszta viszonyok vannak, nincsenek adósságok, a tulajdonos áldoz is rá nem keveset, minden adósságot kifizetett, az előző tulajdonos tartozását is rendezte. Jó pár klubban megfordultam, de ilyen tulajdonossal, mint Révész Bálint még nem találkoztam. Szívügye a város és a megye labdarúgása, minden erejével azon volt, hogy minden rendben legyen, és mindenki jól érezze magát. És egy ilyen tulajdonos és klub nem kell a magyar focinak.

– Egy biztos, pénteken Pécsen pályára lépünk az utolsó fordulóban, azt viszont nem tudjuk, hogy mi lesz velünk szombattól – így Mátyus János.

KM-ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!