Nyíregyháza hírei

2013.03.04. 10:54

Kiemelkedő sikert ért el a Vikár Tehetségpont

Nyíregyháza - Tizenötödik alkalommal rendezték meg a Vécsey- Vásárhelyi Kamara Néptánc és Népdaléneklési Versenyt Nyíregyházán, ahol a Vikár Sándor Zeneiskola Tehetségpont által nevezett diákok sikeresen szerepeltek Hajdú Ágota felkészítésével.

Nyíregyháza - Tizenötödik alkalommal rendezték meg a Vécsey- Vásárhelyi Kamara Néptánc és Népdaléneklési Versenyt Nyíregyházán, ahol a Vikár Sándor Zeneiskola Tehetségpont által nevezett diákok sikeresen szerepeltek Hajdú Ágota felkészítésével. A versenyre az ország különböző pontjából érkeztek a diákok. Az énekes megmérettetésen 60 produkció hangzott el.

Első helyezett lett Tóth Johanna (II. korcsoport) és Girhiny Sára (III. kcs.), míg harmadik helyet ért el Lipcsei Hajnalka (I. kcs.).

A verseny legeredményesebb felkészítő tanára díjat Hajdú Ágota kapta. A vándordíjat a Vikár Sándor Tehetségpont nyerte el.

– Tehetségpontunk népzenei műhelyének folyamatosan bővülő szakmai, mentori hálózatának tevékenysége során a felkészüléshez más intézményekben tanuló diákoknak, mentoroknak nyújtott segítséget iskolánk népi ének tanára. A közös munkában résztvevő mentortanárok, intézmények: Borosné Tokár Ágota a Kazinczy Ferenc Általános Iskolából, valamint Belinszky Etelka az Evangélikus Kossuth Lajos Gimnáziumból – fűzte hozzá Tamás Attila, a Vikár Sándor Zeneiskola igazgatója.

KM–LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!