nyami

2019.05.26. 09:28

Friss kalandok a kicsik egészségéért

Fruttival és Veggivel Nyíregyházán is találkozhatunk majd.

Frutti és Veggi, az Európai Friss Kalandok két kabalafigurája az idén visszatér, hogy a gyermekek egészséges táplálkozásáért küzdjön. A program a zöldség- és gyümölcs­fogyasztás közös élményére, a családokon belüli generációk közös zöldség- és gyümölcsfogyasztásának fontosságára helyezi a hangsúlyt.

Országos roadshow

Az Európai Friss Kalandok hároméves program hazánkban tavaly kezdődött, aktualitása pedig vitathatatlan, hiszen kutatások igazolják, hogy a zöldségek és gyümölcsök fogyasztása lényeges szerepet játszik a gyermekek fejlődésében, az egészségügyi állapot javításában, fenntartásában. Ám a nemzetközi trendekkel párhuzamosan hazánkban is egyre kevesebb fogy ezen termékekből. A legfrissebb kutatás szerint a magyar lakosság fejenként csak napi 262 gramm zöldséget és gyümölcsöt fogyaszt, amellyel az unióban az utolsók között vagyunk.

A program részeként az idén is megrendezik az Európai Friss Kalandok roadshow-t, amelynek keretében az ország számos pontján lehet majd találkozni Fruttival és Veggivel – Nyíregyházára augusztus végén érkeznek.

KM

Borítókép: A program a zöldség- és gyümölcsfogyasztás jelentőségére hívja fel a figyelmet Fotó: KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában