Záhony hírei

2011.05.19. 11:28

Diákönkormányzati tisztújítás a záhonyi kollégiumban

<p>Záhony - Szerdán rendezték meg a tisztújító diákönkormányzati közgyűlést a záhonyi Dr. Béres József Kollégiumban.</p>

Az intézményben már a napokban elballagott végzős tanulók nélkül került sor a diákok legjelentősebb éves fórumára. A Himnusz elhangzása és a Kulcsár Beáta tolmácsolta Egy barátom az ifjúság című Petőfi Sándor vers után Horváth Dávid, a diáktanács elnöke tartott beszámolót az előző közgyűlés óta végzett munkáról. Ezután a diákkörök képviseletében Kovács Attila (médiakör), Posta Roland (vöröskeresztes szakkör), Sohajda Alex (zöldkör), Bodor Ádám (sportprogramok) nyújtott tájékoztatást az éves tevékenységről. Kovács Klaudia a tudós névadó, Dr. Béres József emlékéhez kapcsolódó programokat elevenítette fel, míg Orosz Ivett a kollégisták egészét érintő eseményeket, rendezvényeket összegezte.

Ezt követően Masztrik János kollégiumvezető a tanévre jellemző tanulmányi és magatartási helyzetet elemezte beszédében, majd a diákok kollégiumi élethez kapcsolódó kérdéseire, javaslataira, felvetéseire adott választ. A Diáktanács régi tagjainak, Horváth Dávidnak, Balogh Tímeának, Kovács Attilának és Posta Rolandnak könyvjutalommal ismerte el eredményes munkájukat. A tisztújítás során a végzős diáktanácsi tagok helyére Orosz Ivettet (Nyíregyháza), Bodor Ádámot (Pap), Sohajda Alexet (Ajak), a DT póttagjává Kovács Klaudiát (Bakos) választották meg az elsős, másodikos, harmadikos és ötödikes kollégisták, végül bensőséges hangulatú közös vacsora zárta az idei közgyűlést.

- Posta Roland, Tancsik Róbert -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!