Sport

2015.09.11. 08:46

Rossz vicc volt – vandálok jártak a nyírgyulaji pályán

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Megrongálták a nyírgyulaji létesítményt – de lesz futball is, méghozzá rangadó Tuzséron.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Megrongálták a nyírgyulaji létesítményt – de lesz futball is, méghozzá rangadó Tuzséron.

Itt és most a futballról kellene szólni mindennek. Az is lesz, de előbb másról kell beszélni. Ilyet ugyanis normális ember nem tesz. A megyei első osztály negyedik fordulójában játszott Nyírgyulaj–Gyulaháza összecsapást követő éjjelen – egyelőre ismeretlen elkövető(k) – megrongálták a hazai egyesület létesítményét. Egészen pontosan leverték a lakatot, majd behajtottak a nyáron felújított pályára, ahol csak úgy heccből (főként a kapu előtti területet pécézték ki...), jelentős anyagi kárt okoztak. Az ügyben nyomoznak a hatóságok, remélhetőleg a tettesek nem ússzák meg szárazon...

Ami pedig a folytatást, az ötödik kört illeti: nos, a felvezetés most sem teljesen hagyományos. Az utóbbi időben olyan ritka volt a szezon közben az edzőváltás, mint a fehér holló. Mátészalkán viszont úgy érezték, helyzet van, legalábbis Bákonyi György mindenképp – a tréner az 5–1-es mándoki vereséget követően félreállt, immár Siska Attila feladata feltámasztani az eleddig valamennyi fellépését elbukó újonc szatmári legénységet. Mivel a soros ellenfél, a Baktalórántháza – nem kis meglepetésre – ugyancsak haloványan muzsikált idáig, a felek egy dologban bizonyosan nem szenvednek hiányt. Motiválni aligha szükséges bárkit is a két gárda tagjai közül, ha mégis – akkor már tényleg nagy a baj!

A hét vége legütősebb mérkőzése cím egyértelműen a tuzséri kilencven percnek dukál. Az ötödik pozícióban táborozó, nem mellékesen címvédő házigazda, miként a harmadik Ibrány egyaránt a közvetlen élcsoport masszív tagja, amit őszi szereplésük fényesen alátámaszt. Olyannyira, hogy a tuzsériak még veretlenek, míg a látogatók csupán a Sényővel vívott rangadón húzták a rövidebbet. Nem véletlen, hogy ezt a meccset közveti online a szabolcsi Igazgatóság. Ha már a Sényő! Rájuk sem vár könnyű menet Szakolyban, a Hokk-brigád képes a legjobbaknak is befűteni.

Mindeközben a szépen, csendben a tabella tetejére rakétázó Tiszakanyár nagyhalászi bevetést teljesít. Márpedig benne van a pakliban, hogy a Tisza-partiak prolongálják megbízható produkciójukat a mindössze egy pontot felmutató riválisuk otthonában.

Két, jó formába lendült alakulat csatázik Fehérgyarmaton. A Szatmár Unió, akárcsak a Tiszavasvári látványosan kúszik előre a táblázaton, erre a találkozóra aztán valóban rásüthető a háromesélyes jelző.

5. forduló (kezdés: 16 ifi: 14): Szakvezetői várakozások

Szombat

Mátészalkai MTK (15.)–Baktalórántháza (13.)

Siska Attila, mátészalkai edző: – Kedden találkoztam a fiúkkal először, ugyanakkor idő nincs, megpróbálom a saját elképzeléseimet érvényesíteni. Ahogy ilyenkor szokásos, mindenki tiszta lappal indul, ami remélem, minél jobb teljesítményre sarkalja a játékosokat.

Illés László, baktalórántházi játékos-edző: – Nagyon bízom abban, hogy végre a szebb arcunkat mutatjuk. A góllövő cipőt megtaláltuk, most már csak jó lábra kell húzni! A három pont megszerzéséért utazunk a hasonlóan nehéz sorsú Mátészalkához.

Tuzsér (5.)–Ibrány (3.)

Dancs Béla, tuzséri játékos-edző: – A Bakta ellen elől és hátul is nagyon sokat hibát vétettünk. Most olyan ellenféllel következik, amely játékban, valamint a futómennyiséget tekintve is kiemelkedik a mezőnyből. De mindennek megvan az ellenszere, csak meg kell találni! Nagy taktikai harc lesz.

Gerliczki Máté, ibrányi edző: – A bajnoki címvédő otthonában rendkívül nehéz jó eredményt elérni. Tavaly nagy csatában nekünk sikerült megtörnünk a hazaiak hosszú veretlenségi sorozatát, ettől függetlenül ezúttal sem számítok könnyű mérkőzésre.

Kemecse (12.)–Nyírgyulaj (4.)

Falatovics László, kemecsei edző: – Koncentrált és javuló játékot kell nyújtanunk a hét végén.

Lukács Tibor, nyírgyulaji edző: – A fegyelmezett, lelkes hazaiak ellen gyors, lendületes játékra lesz szükség a siker érdekében.

Vasárnap

Tiszalök (16.)–Mándok (6.)

Kovács János, tiszalöki edző: – Várjuk a nagy áttörést,vannak biztató jelek, ha a szokásos hibák nélkül tudunk játszani nem lehet gond. Az elmúlt héten nagy veszteségekkel zártuk a Tiszavasvári elleni meccset, most ezek megoldása a legnagyobb feladat.

Borza László, mándoki edző: – Nem akarok álszerény lenni, ezért vasárnap mindenképpen csak a győzelem elfogadható.

Nagyhalász (14.)–Tiszakanyár (1.)

Nagy Lajos, nagyhalászi edző: – Az aktuális listavezető ellen játszani mindig plusz motivációt jelent. Több játékosunk bajlódik sérüléssel és betegséggel, ez nehezítheti dolgunkat, de szeretnénk mi is végre megízlelni a győzelem ízét.

Koskovits György, tiszakanyári edző: – Tovább kell ragaszkodni az eddigi játékunkhoz, ha ezt sikerül megvalósítani, akkor esetleg pontszerzés lehet a jutalmunk.

Szakoly (9.)–Sényő-Carnifex (2.)

Hokk Béla, szakolyi edző: – Az Ibrány ellen mutatott teljesítménynél csak jobb jöhet! Megint nehéz ellenféllel találkozunk, de otthon kell tartani a három pontot.

Ember Roland, sényői edző: – Remélem, túl vagyunk a szezon leggyengébb játékán, ugyanis Szakolyban – a Nagyhalász ellen mutatottnál – sokkal jobb teljesítményre lesz szükség, hogy győzni tudjunk. Márpedig ez a célunk.

Gyulaháza (11.)–Nagyecsed (7.)

Deák Béla, gyulaházi edző: – Bár mindkét csapat újoncként szerepel a bajnokságbsan, mégis friss emlékeket őrzünk egymásról. Az előző kupasorozatban egy páratlan sorozatot produkáló Ecsedtől szenvedtünk balszerencdsés vereséget. Ha nem is a renvans miatt, de okulva az akkor elkövetett hibákból, a győzelem szándékával lépünk pályára.

Opre Mihály, nagyecsedi edző: – Nem ismeretlen számunkra az ellenfél, amellyel a közelmúltban kupameccset játszottunk. A Gyulaháza bajnoki eredményei nem rosszak, a jelek szerint jól is igazoltak, Bardi Béla polgármesterről pedig tudjuk, él-hal a futballért. Ugyanakkor mi úgy vagyunk vele, hogy mindenkivel szemben nyerni szeretnénk – most sincs másként.

Szatmár Unió FC (10.)–Tiszavasvári (8.)

Siti Ferenc, az SZUFC edzője: – A hét végi ellenfelünk az előző bajnoki évadban oda-vissza tizenhárom gólt rúgott nekünk. Na ennyi, ezúttal biztos nem lesz!

Kiss Gábor, tiszavasvári edző: – Szeretnénk gyarapítani a győztes mérkőzéseink számát, amihez fegyelmezett, taktikus játékra lesz szükség a csapattól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!