Autó - Motor

2014.04.25. 23:36

A történelem ismétli önmagát!

Interjú Papp Arnolddal, a Víg Racing Team pilótájával.

Interjú Papp Arnolddal, a Víg Racing Team pilótájával.

Túl vagy életed első Gyorsasági időmérő edzésén a Hungaroringen a BFR Driver Academy Kupán ami esőben zajlott le, ahogy anno első gokart versenyed is. Mondd miként értékeled a ma délutáni időmérőt és hogy érezted magad az autóban?

- Nagyon jól éreztem magam az autóban, a szerelőimnek köszönet a jól felkészített autóért. Tizenhárom éve mentem utoljára esőben gokarttal, de szerencsére visszajöttek az egy emlékek, így az esős időmérőt jól abszolváltuk, Renault kupa magyar értékelésében második lettem és abszolút tizedik a huszonhárom Formula autó közül. Sokat segített a Ladás múlt, hogy megtanított nem félni a keresztbe csúszástól. Szerencsénk volt az eső miatt, mert nem jött ki annyira a egyenlőre még keveset ültem az autóba. Reméljük a holnapi nap folyamán is esni fog, ha nem akkor szárazon kell majd bizonyítani, ami egyenlőre nehezebben megy.

Volt egy piros zászló is az időmérő futamod alatt. Te mit észleltél ebből? Mennyire befolyásolt a látottak?

- Nagyon sok Formula autó csúszott ki abban a körben a cél egyenes végén, és a sikánnál is láttam keresztbe állva autót. Nagyon rossz volt a látási viszony a sok autó által felvert víz miatt. Így a piros zászlót kihasználtuk egy rövid konzultációra.

Ezekkel a tapasztalatokkal miként futsz neki a holnapnak?

- Célba érés a fő célom. Gyűjteni a tapasztalatokat a pályával illetve a kocsival. Sajnos még nem volt elég időnk összebarátkozni így teszt versenynek lett betervezve az első két forduló. Ha esni fog az eső, akkor mindent megteszek, hogy megtartsuk a jó pozíciót!

- Hajósi Miklós -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!