Autó - Motor

2014.04.17. 14:50

Bence rábeszélte apukáját!

[caption id="attachment_2532395" align="alignnone" width="300"] <p>Fotó: Lénárt Péter</p><br />[/caption]Máriapócs - Sipos Zoltán ismét ralikrosszozni fog a máriapócsi RabócsiRingen.

A húsvéti, máriapócsi ralikrossz parádén a profik mellett az országos amatőr sorozat résztvevői is elkezdik a pontvadászatot. A népszerű versengésre több mint negyven pilóta jelentkezett, ismert és új versenyzőknek lehet majd szurkolni. Lesz egy ismert visszatérő is, mégpedig a kisvárdai Sipos Zoltán.

A népszerű Sipi az amatőrök fénykorában éveken át nyomta a RabócsiRingen, előbb Ladával, utána Mazdával, majd BMW-vel. Aztán jó tíz éve már hiányzott a nevezési listákról, ám a vetélkedéseken rendre ott volt nézőként. Versenyzett és versenyez is, ám a rali másodosztályban és ralitúrában. Húsvétkor az egykori szép sikerek helyszínén nyomja majd újra... Nosztalgiából, vagy másért.

- Biztosan van benne egy kis nosztalgia is, ám azért indulok, mert megígértem a kisfiamnak. Az elmúlt években gyakran ott voltunk a RabócsiRingen, és Bence mindig kérdezgette: Apu, te miért nem indulsz? Addig ismételgette, mígnem megígértem neki, hogy a húsvéti versenyen engem is láthat majd körözni.

Sipos tehát vallja: első a gyerek, és azért bizonyára nagyon nem kellett rábeszélnie magát, hogy a szép, erős és gyors BMW 3 M Compact volánja mögé üljön, és miként régen, küzdjön a riválisokkal.

- Tavaly, a nagykállói ralisprint verseny prológján mentem utoljára a RabócsiRingen, és bár az évek alatt változott, nem lesz ismeretlen a pálya. Szeretnék gyorsan elől menni, nem hagyni hogy megelőzzenek és karcolásmentes autóval hazamenni- summázta húsvéti terveit Sipos Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!