Autó - Motor

2014.04.17. 15:09

Bronzban kezdődő év

Szántó Nikolett élményei a  tököli Sebesség Fesztiválról Sebesség Fesztivál.

Szántó Nikolett élményei a  tököli Sebesség Fesztiválról Sebesség Fesztivál.

Szántó Nikolett: Már nagyon vártuk az április elejét, hogy kezdetét vegye a drift szezon. Az E46 nagyon sok változáson ment keresztül. A motor alkatrészeinek módosításával lehetőségünk lett több lóerő elérésére. A váltó egy 4 sebességes G-Force lett, szekvenciális átalakítóval.

Az autó, a verseny előtti csütörtökön jutott a programozás stádiumába. A cél a Brezova gokart pálya volt. Sajnos már az első métereken technikai gondok adódtak, amelyet először a helyszínen próbáltunk orvosolni, majd az M-Power Kft műhelyébe igyekeztünk, ahol segítségünkre siettek: Lángi Attila, Rafael Tamás, Lángi Öcsi, Csikos Sándor, Bedő Ákos, Keller Misi, Berzéki Béla, akiknek ezúton is köszönjük a támogatást.

Pénteken ismét elindultunk Brezovára, ahol Kaposvári Konráddal befejeztük a programozást, majd jöhettek az első tesztkörök. Az autó jól teljesített, de a fárasztó nap végén még várt ránk egy kis műhelymunka, mint például a váltókar módosítása.

A szombati edzésnapon megkezdődhetett az autó tesztelése a tököli kockán. Nikolett igyekezett annyit a pályán lenni amennyit csak lehetett. A nap végén az autó átesett egy revízión, ahol mindent rendben találtunk és felkészültünk a vasárnapi kihívásokra.

Vasárnap reggel, az edzés időt kihasználva véglegesítettük a beállításokat, majd vártunk a kvalifikációra. Nikolett a tervek szerint egy biztonsági körrel kezdett, majd egy erősebb második körrel abszolválta a helyosztót.

A versenyt a 9. helyről kezdhettük. Első ellenfelünk Korin Gábor és az E30-asa volt. Az első két kör alapján nem tudtak dönteni a bírók, így egy visszahívás után léptünk a Top 8-ba. A második ellenfél, a kvalifikációt megnyerő Hegedűs Tibor volt. Nikolett követőként tempós és agresszív autózást mutatott be, így nagyon vártuk a helycserét. Tibor a második körben megforgott.

A Top 4-ben Zalabai Zsolt volt az ellenfél, aki egész nap pontosan és szépen autózott, amivel megérdemelten, ebben a körben is övé lett a továbbjutás

A 3. helyért Nikolett, Radák Jánossal állt fel a rajtvonalhoz. Izgalmas visszahívásos csata volt. Mindketten nagy tempóval és szoros követéssel autóztak. Ez a párbaj volt a nap csúcspontja látványban, füstben és élményben is.

Végül, egy nagyon küzdelmes hétvége után Nikolett állhatott fel a dobogó harmadik fokára.

A csapat nagyon boldog volt, mert még ha sok szerelés és küzdelem árán is, de az autó első körei jól sikerültek, és a bronzérem egy ígéretes kezdete lett az évnek.

 

- NERO M3 Drift Team -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!