Autó - Motor

2014.04.10. 14:29

Egy igazi klasszikus következik!

A hétvégi, Midex Cered Rallysprint futamon a Laroco MSC kettőse, Budavári Zoltán és Kovács Szabolcs is rajthoz áll.

A hétvégi, Midex Cered Rallysprint futamon a Laroco MSC kettőse, Budavári Zoltán és Kovács Szabolcs is rajthoz áll.

A mostani, már a harmadik aszfaltos versenye lesz a 2014-es évadban a Mitsubishis kettősnek. A ceredi futam is azt a célt szolgálja, hogy a pilóta és a navigátor minél jobban összebarátkozzon a számukra még mindig új N csoportos Lancerrel.

A ceredi szakasz egy igazi klasszikus, e nélkül nem is rendeztek Salgó, vagy Eger Rallye-t. Az elmúlt években pedig a nyomvonalat is felújították, az aszfalt minősége is kiváló!

A mezőny erősségére sem lehet panasz, hisz a villámgyors szlovák tehetség Thomas Ondrej, az idén a Rali Világbajnokságon versenyző Lukács Kornél és az RTE 2013-as bajnoka, Vincze Ferenc is tiszteletét teszi a hétvégi viadalon.

A verseny ősztávja 48.8 kilométer. A résztvevők kétszer, oda - vissza irányba teljesítik majd a Cered - Zagyvaróna szakaszt, azaz 4 gyorsasági szakaszt vár a mezőnyre.

- Szeretem ezt a versenyt, közel is van. Cered - Zagyvaróna egy nagyon jó rali pálya, Magyarország egyik legjobb gyorsasági szakasza, technikás és a rendezvény is nagyon jól szokott sikerülni. A mostani hétvégének azzal a céllal vágunk neki, hogy minél többet menjünk az autóval, gyűjtsük a kilométereket, még jobban összeszokjunk a navigátorommal, Szabolccsal. Komoly és erős ellenfelünk is lesz Lukács Csucsu személyében, aki egy R4-es Mitsubishivel indul ezen a versenyen. Nagyon várom már a hétvégét, szerintem jó kis derbi lesz! - vélekedett Budavári Zoltán.

- Mamprobi Media -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!