Autó - Motor

2014.04.29. 13:09

Számunkra most indul a szezon!

Interjú Kis Ádám autocross versenyzővel. 

Interjú Kis Ádám autocross versenyzővel. 

Május 3-4-én Ausztriában Fuglauban indulsz egy FIA-CEZ autocross futamon, amit tesztnek szánsz az Autocross Európa bajnoki futamaid előtt. Azok közül is az első 2014 május 17-18-án Seelow-ban lesz (DEU). Milyen autóval is indulsz és hogy áll a felkészítése?

- Az autóm egy Mitsubishi Colt EVO, ami lassan rajtra kész állapotba kerül, hála a szervizcsapatomnak. Teljesítménymérés, programozás szerda estére várható majd. Ezelőtt még felkerül a 2014-es új design is a versenyautóra. Ez legyen meglepetés a szurkolók számára. Az autó futóműve nincs még beállítva, azt majd ott versenykörülmények között végezzük el. A Coltot nem vezettem még, azt csak ott fogom majd. Mivel teljesen új a technika ezért nem az eredmény miatt utazunk majd Fuglauba. Versenykilométereket szeretnék gyűjteni és megismerni az autót. A Colt sokkal könnyebben vezethetőbb lesz mint a régi Mitsubishi EVO VI-osom. Plusz súlyt is kell rakni majd az autóba, hogy a homológ határ felett legyünk. Reméljük, hogy ha lesz is probléma a Colttal, akkor az ott, versenykörülmények között jön ki majd. Nagyon sokat foglalkoztunk az autóval, rengeteg új fejlesztés van benne. Bízom benne, hogy meg is hálálja majd az autó. Célunk a bajnoki cím megvédése az Osztrák és Magyar Bajnokságban. Nemzetközi színtéren a tisztes helytállás, és a körülményeinkhez képest a legjobb eredmény elérése.

- Hajósi Miklós -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!