Autó - Motor

2014.05.14. 19:30

KZ Invest Kupán a Juhász testvérek

Nyíregyháza -A Juhász testvérek a Renault Megane RS Turbo versenyautóval vesznek részt a nyíregyházi piac területén május 17-én megrendezendő éjszakai autóversenyen.

Nyíregyháza -A Juhász testvérek a Renault Megane RS Turbo versenyautóval vesznek részt a nyíregyházi piac területén május 17-én megrendezendő éjszakai autóversenyen.

Tudjuk, hogy a hónap végén indulsz Szlovéniában a Mitropa Rally Cup sorozatban. Tesztnek szánod ezt a versenyt vagy esetleg jól megautóztatod a partnereidet?

- Fél éve nem ültem már a Megane-ban, ha nem is lesz egy igazi teszt, de legalább kicsit megbarátkozom az autóval.

Milyen változásokon ment át a Megane 2013 óta?

- Frissítették a motorvezérlő szoftvert a Renault Sportnál, és kapott egy új N-es turbót a motor. A futóművön is változtattak: új fejlesztésű hátsó hidat és első lengőkarokat, valamint plusz merevítőket szereltek az autóba. A sebességváltóban kicserélték a végáttételt, így most már akár 200-al is száguldhatunk, és a kuplungtárcsa is egy vadiúj evo, az AP Racingtől.

Egy technikás pálya lesz szerintem ismét kialakítva, ahol a kézifék használata szerintem nagy szerepet fog kapni. Szerinted is?

- Gondolom, hogy igen, bár nem mentem még ezen a pályán sosem, az viszont biztos, hogy nem itt fogjuk kihasználni a nagy végsebesség előnyeit. A kézifék eléggé hatásos a Megane-on, én pedig majd megteszek mindent, hogy csússzon az autó hátulja.

Az éjszakai gyorsok igen látványosak szoktak lenni. A turbóbenzines autók jókora lángcsóvát szoktak kibocsájtani. A tied ugyan N-es autó, de tud-e fényt hozni az éjszakába?

- Remélem igen! A nézők szeretik ezt a fajta látványt, és a promo dvd-n is jól mutat!

- Hajósi Miklós -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!