Autó - Motor

2017.04.13. 16:09

A legfontosabb tanulni, fejlődni

Máriapócs - Vaskó Dominik az idén a Szuper 1600-ban indul, de az autója még nem százas.

Máriapócs - Vaskó Dominik az idén a Szuper 1600-ban indul, de az autója még nem százas.

Két nap, három pontvadászat (országos bajnokság, Közép-európai Zóna Trófea, országos amatőr sorozat), több mint százharminc pilóta! Így is summázhatnánk az Oláh Gumi Fesztivált, amelynek vasárnap és hétfőn a máriapócsi RabócsiRing ad majd otthont. A ralikrosszozók idei nyitánya a Slovakiaringen volt, az eredménylistán hiába kerestük Vaskó Dominik nevét. Sem a Magyar Kupában (tavaly itt végzett összesítésben a harmadik helyen), sem a Super 1600-ban (itt indul az idén) nem találtuk. Nem is lehetett, mert nem állt rajthoz az ifjú versenyző.

– Sajnos az autó, a Peugeot 208 még nem készült el a bajnoki rajtra. A motort már kicseréltük, a szekvenciális váltó is a helyén van, ám még nagyon sok finomításra van szükség.

– Így aztán a máriapócsi versenyen még nem lehetnek vérmes reményeim, mert tovább kell csiszolni az autót, és nekem is meg kell szoknom az új tulajdonságait – tudatta Dominik, aki a nyíregyházi Móricz-iskola nyolcadikosa.

A jobbak között autózhat

A Super 1600-ban kemény ellenfelek várnak majd a fiatal pilótára. Elég, ha csak a tavaly még SuperCarsban versenyző Wieszt Jankóra, vagy a többi rutinos pilótára gondolunk. Miért váltott Dominik?

– Úgy gondoljuk, hogy a fejlődését ez fogja szolgálni – kezdte a válasz adását Dominik édesapja.

– Amikor a Magyar Kupában minden rendben volt az autóval, Dominik pedig topon volt, akkor jöttek a jó helyezések. Amikor kicsit úgy érezte, hogy minden „hepi”, akkor gyerekfejjel képes volt „csajózós kocsikázásba” belemenni. Igazán fejlődni a jobbak között tud, tőlük lehet tanulni. Nem várunk nagy eredményeket, precízen ott legyen az ügyesek mögött. Hosszú távú célként szeretnénk majd kilépni a nemzetközi porondra, ahhoz pedig tanulni kell – így Vaskó apuka.

KM-ML

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!