Autó - Motor

2018.10.04. 16:57

Három futamra a bajnoki címtől

Budapest - A hétvégén rendezik az MNASZ HE-DO Hankook Autós Gyorsasági Bajnokság évadzáró fordulóját a Hungaroringen ahol a Gender Racing csapata még három versenyfutamban száll majd harcba a bajnoki címért.

Budapest - A hétvégén rendezik az MNASZ HE-DO Hankook Autós Gyorsasági Bajnokság évadzáró fordulóját a Hungaroringen ahol a Gender Racing csapata még három versenyfutamban száll majd harcba a bajnoki címért.

Néhány éve már amolyan hagyomány, hogy az évzáró bajnoki forduló három versenyfutamot kell teljesíteni a mezőnynek.

A záró forduló messze nem csak egy könnyed kis levezetése lesz, az évnek mivel a három versenyfutamból a vasárnapi utolsó dupla pontokkal számít a bajnoki értékelésbe! Így az utolsó hétvégén is nagyon sok múlik, miközben eldőlnek a bajnoki címek sorsai. Pedig bajnoki címből akár kettőre is pályázhatnak a Gender Racing Team versenyzői! Az OB értékelés tabellájának második pozícióját elfoglaló Rónai Tamás jelenleg 58 ponttal áll a második helyen és bár az élen álló versenyzőtárs jelentős technikai erőfölénye miatt alapjában inkább csak matematikai esélye van a bajnoki cím megszerzésére, azért még sok minden közbe szólhat a hétvégén a bajnoki cím sorsának eldöntése közben.

A csapat legkomolyabb bajnoki esélyese az idén első formula autós szezonját teljesítő Hefler Róbert az OB értékelés harmadik helyéről várhatja a hétvégét és e mellett torony magasan vezeti a Formula Renault Kupa bajnoki tabelláját 33 pontos előnnyel, így remélhetőleg akár már egy biztonsági autózással is megszerezheti a bajnoki címet a hétvége folyamán.

A GRT versenyzőinek korelnöke Stern Roland se feltett kézzel megy az utolsó csatába a hétvégén! Az OB értékelés ötödik és a Formula Renault Kupa bronzérmes helyén mindössze hét pontos hátrányban várhatja az utolsó fordulót. Roland természetesen még arról a célkitűzésről sem tett le, hogy előrébb lépjen a Formula Renault Kupa tabelláján és, hogy begyűjtsön végre egy futamgyőzelmet is a kategóriában.

Gender Tamás csapatfőnök minden csapattaggal együtt természetesen szokás szerint mindent maximálisan megtesz, hogy három versenyzője a lehető legjobb feltételekkel futhasson neki a záró fordulónak, hogy a GRT kis szerencsével akár két bajnoki címmel zárhassa a hétvégét a legeredményesebb hazai formula autós csapathoz méltóan.

És, hogy a csapatfőnök és a versenyzők hogyan várják az utolsó küzdelmeket arról az alábbiakban így nyilatkoztak:

Gender Tamás:

„ Teljes gőzzel készülünk az utolsó verseny hétvégére, ami a három versenyfutammal még egy elég komoly kihívás a csapat számára, hiszen ez az a bajnoki forduló ahol a legtöbb pontot lehet majd szerezni. Természetesen, ahogy szoktuk a csapat és mindhárom versenyzőnk maximálisan belead mindent a siker érekében az utolsó futamokra is. Nagyon bízom benne, hogy Stern Roli három jó futammal még tud egyet feljebb lépni a Formula Renault Kupa dobogóján, ami nagyon megérdemelt eredmény lenne a számára annak a rengeteg munkának és küzdelemnek tekintetében, amit beletett az idei versenyszezonjába. Roppant büszke vagyok Hefler Robira, akinek a személyében ismét egy újabb rendkívüli tehetséget találtunk az idei évre. A korához és a minimális formula autós tapasztalataihoz képest nagyon éretten és profi módon küzdötte végig a szezont nagyszerű győzelmekkel! Ennek a teljesítménynek reméljük tökéletes megkoronázása lesz a hétvégén az újabb futamgyőzelmek és a bajnoki cím, hiszen az ellenfeleinek inkább már csak matematikai esélyük van a feljebb lépésre. Rónai Tomi szintén kiváló teljesítményt nyújtott az egész év folyamán. A főleg motorerőben megnyilvánuló technikai hátrányát sokszor elképesztően kompenzálta a nemzetközi mezőnyben így nagyon szépen fénylik a CEZ értékelésben szerzett bronzérme! Az OB értékelésben most biztosan áll a második helyen. Az élen álló ellenfele technikai fölényével természetesen tisztában vagyunk, de hátha az égiek esetleg most visszaadják egy kis szerencsében azt a hátrányt, amit a tavasszal a Hungaroringen a nyitó futamon elszenvedtünk! Mert azért csak még szebben csillogna az év végén két darab GRT-s bajnoki aranyérem! De ahogy Robi is mondta nem iszunk előre a medve bőrére, hanem ebben az évben utoljára mindent beleadunk a pályán! Szeretettel várunk minden autósport rajongót a hétvégén a Hungaroringen!”

Rónai Tamás:

„Inkább a túlélés a legfőbb cél a hétvégére mivel igazából már csak matematikai esély van a bajnoki címre. A legfontosabb a célba érés lesz, hogy minden futamon biztosan hozzuk a pontokat a lehető leg kockázatmentesebben és aztán majd meglátjuk, hogy az mire lesz elég. Persze mindent meg fogunk tenni a legjobb eredményért, hogy a lehetőségekhez képes minél gyorsabbak legyünk. A legkomolyabb hazai ellenfelem technikai erőfölénye az most is nyilvánvaló, úgyhogy nem spekulálok a bajnoki címre. A második helyünk elég biztosnak látszik. Mindent megteszünk, hogy a Gender Racinges kétharmad biztosan megmaradjon az év végi bajnoki dobogón!”

Hefler Róbert:

„Sajnos a hetet egy elég komoly betegséggel kezdtem és 38 fokos lázam volt sokat feküdtem A hétre a fizikális edzés kimaradt, de azért előtte komolyan készültem. Nagyon várom a hétvégét. Sikerült az első Hungaroringi rossz élményeket teljesen kitörölni. A legutóbbi rövid kis teszten a Hungaroringen nagyon nagyon jól éreztem magam az autóban. Használt gumikon egy másodpercet sikerült gyorsulnom az eddigi legjobb ottani köridőmhöz képest! Persze a hétvégére végig számolgattuk az esélyeket a lehetőségeket. Az jött ki, hogy már az első futamon elég egy harmadik hely vagy jobb helyezés a második helyen lévőhöz képes a bajnoki címhez. De! Ettől függetlenül azért én még úgy szeretnék menni minden futamon és időmérőn, ahogy eddig az egész évben, hogy mindig a lehető legjobbat hozzam ki magamból és az autóból. Nyilván nem iszunk előre a medve bőrére, de nagyon bízunk benne, hogy vasárnap az eddigi legnagyobb sikerünket ünnepelhetjük majd!”

Stern Roland:

„Hát eddig sem kedveltem a Hungaroringet és most sem fogom megszeretni. Már jóval a záró forduló előtt nem túl jó dolgokkal kezdetem. Az elmúlt vasárnap volt ott egy kis tesztünk és annak a vége felé a sikánban megcsúsztam és a korlátnak csaptam az autó jobb hátulját. Sajnos ezzel felesleges pluszmunkát adtam a fiúknak és a csütörtököm is úgy telt, hogy alkatrészekért mentem Ausztriába. Remélem, a pénteki edzésekre elkészül az autó és ezzel teljesen letudtam az idei évre az autó töréseket. Ha lehet, már szeretnék pénteken minden alkalmat kihasználni még a gyakorlásra, hogy a futamokon a lehető legfelkészültebben tudjunk részt venni. A Formula Renault Kupában szeretném megcsípni a második helyet. Sajnos az év eleji meg a szlovákiai nullpontos futamok nagyon hiányoznak ehhez, de még így is csak hét pont hátrányom van, ami remélem ledolgozható.”

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!