Borsod-Abaúj-Zemplén

2007.12.09. 16:17

Blicc, bevétel, morál

<p>Miskolc - Január elsejétől emelkednek a közüzemi díjak Miskolcon (is). A javaslatokat megismerhetik a BOON-ról.&#160;<A href="http://www.boon.hu/hirek/im:boon:newspaper-emtippek/cikk/miskolci-kozgyulesi-ules---2007-december-13-an/cn/boon-news-em_01-20071208-041454"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B>Miskolci közgyűlési ülés - 2007 december 13-án</B></A></p>

A miskolci közgyűlés csütörtökön megtárgyalja azt az előterjesztést, amely a Miskolc Holdinghoz tartozó cégek által nyújtott szolgáltatásokért fizetendő díjak emelésére tesz javaslatot. Két idézet az előterjesztésből:
„Az inflációarányos díjemeléssel a jogszabályváltozásokból adódó nettó árbevétel csökkenése, az évközi anyag- és energia- árváltozások kerülnek kompenzálásra, míg két esetben a szolgáltatásokat igénybe vevőkre való áthárítással a társaságok veszteségének, illetve a pénzügyi kompenzáció mértékének növekedése elkerülhető...”
Az MVK többek között így ír rólunk, illetve az ellenőrzésről:
„A tarifák növekedésével együtt mozog a bliccelők... száma. A bevételnövelés és a fizető utasok elégedettségének érdekében szigorítani kell a jegyellenőrzési rendszert. Feladat olyan stratégiák kidolgozása, amelyeknek alkalmazása jelentősen visszaszorítja a bliccelők arányát, de ennek ellenére az utasoknál morálcsökkenést, valamint az utazási idő növekedését nem eredményezi...”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!