Borsod-Abaúj-Zemplén

2007.12.04. 18:57

Olivér óvja a laptopját

<p>Miskolc - Jó hír: Olivér már játszik a laptopjával, a kedve is jobb, csak még időnként be-belázasodik. De a szeme felcsillan, amikor arról mesélünk neki, hogy milyen sokan és szorgalmasan gyűjtik számára az emberek az 1 és 2 forintosokat.&#160;<A href="http://www.boon.hu/hirek/im:boon:newspaper-emtippek/cikk/olivernek-a-vattaiaktol/cn/boon-news-em_01-20071128-054853"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B>Az eddig közölt gyűjtők és gyűjtőhelyek </B></A>&#160;<DIA alt="Olivér 2007.12.04." height="630" width="850"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Oliv_r_2007_12_04_/index.shtml , SERIE ,850,630)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Olivér 2007.12.04." src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A>&#160;</DIA><A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/flv-oliver.jobban.van_flv.flv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

Megyeszerte ismertté vált egy tizenhárom éves fiúcska: Berki Olivér. Amikor a GYEK vezető főorvosa felhívta rá az Észak-Magyarország figyelmét, még úgy volt: 8 héten át szondán keresztül táplálják. Egyébként is az utóbbi egy év felét kórházban töltötte, de most még inkább ágyhoz kötött időszak elé nézett, s nagyon vágyott egy laptopra, amellyel le tudná kötni a figyelmét. Elindítottuk hát az 1 és 2 forintosok begyűjtését szorgalmazó akciónkat, amelyre felfigyelt a szombathelyi szimfonikusok igazgatója is, és „egyben” átadta Olivérnek a laptopját. Addigra viszont a gyermek állapota rosszabbodott, az intenzív osztályra került kisbetegnek minden erejét össze kellett szednie, hogy a kezében meg bírja tartani az ajándékát.

Kedvét leli benne

Édesanyjával folyamatosan tartjuk a kapcsolatot, így értesültünk arról is, hogy újra visszakerült a fia a III-as gyermekosztályra. Az első napokban azonban még az édesanyja rábeszélésére sem bírt játszani új szerzeményén. Két napja azonban hirtelen megjött a kedve, sőt babgulyást és milánói makarónit rendelt (hetek óta még a vizet sem bírta befogadni, kizárólag infúzióval erősítették, mert a szondás táplálás sem vált be). Behozatta édesapjával a számítógépes játékait is, és ha éppen nem lázas, akkor kedvét leli benne.
Most, hogy nála jártunk, még keveset beszélt, de az is nagy szó azok után, hogy napokig nem volt hajlandó megszólalni sem. A kórház dietetikusával konzultálva kruplipürét és befőttet evett, ami szó mi szó, nem igen ízlett neki.

Kérjük, hozzák be

Mint édesanyja elmondta, a róla szóló újságcikket is vagy fél óráig nézegette, s hitetlenkedéssel vegyes örömmel hallgatja a mi beszámolóinkat arról, hogy szinte az egész megye gyűjtögeti számára, s családja számára a forgalomból kivonandó „kis gurulósakat”. Hogy mennyi jön össze, hamarosan kiderül, hiszen arra kérjük olvasóinkat, most már hozzák be a felgyűlt mennyiséget, hogy beválthassuk az Magyar Nemzeti Bank budapesti pénztárában. A családnak is jól jön a segítség, mert bár édesanyja az anyaszálláson alhat, nappal pedig állandóan Olivér mellett van, az édesapa, s másik két gyermekük is szeretné látogatni a kis beteget. Márpedig Ózdról bejönni csak egy alkalommal a papának 2 ezer forint, a testvéreknek is 1600.

 

Kapcsolódó anyagok:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!