Borsod-Abaúj-Zemplén

2007.12.29. 12:51

Olvasó levél - Segítsünk a tiszalúci házaspárnak!

<p>"Kissné vagyok Hejőpapiból, és a sok tűzesetből kifolyólag szeretném elmesélni a mi történetünket. Elsősorban a tiszalúci házaspárnak szeretnénk sok kitartást és sok segítséget kívánni."</p>

Mi Hejőpapiban lakunk négy kisgyermekünkkel. Idén május 19-én teljesen kiégett a házunk és mindenünk. Ez éjszaka történt úgy, hogy mindenki kisgatyában, hálóingben, mezítláb menekült. Anyukámék és a nyolcvankét éves dédi is velünk él. Sőt, éppen akkor volt itthon Amerikából a féltestvérem is, így tízen voltunk akkor és hála istennek mindannyian ki tudtunk menekülni. Igaz, az egyik gyerekért a férjem rohant vissza. Én gyorsan összekapkodtam a többit, bedobáltam a kocsiba, de a kulcs nem volt benne. Mindig máshová szoktuk lerakni, de akkor pontosan odanyúltam, miközben felettem és körülöttem lángolt minden. Kitolattam és akkor vettem észre, hogy egy gyerek hiányzik. Elkezdtem kiabálni, hogy Patrik még bent van. A férjem alig találta meg a lángok közt, aztán ahogy szaladtak ki, úgy szakadt le minden a fejük fölött. A tűzoltók kb. 50 percre értek ki, de az utcából többször is hívták őket.
Ezúton szeretném elmondani, hogy a polgármesteri hivataltól kaptunk gyorssegélyt. Nagyon szépen köszönjük nekik, mert el sem tudtunk volna indulni. Szeretnénk megköszönni a falu lakóinak a rengeteg segítséget. Köszönjük még a Hejőpapi Általános Iskola tanárainak és diákjainak, és az óvoda dolgozóinak, mert ők is gyűjtést rendeztek. És mindenkinek, aki segíteni próbált rajtunk. Vannak még jó emberek, és a mi polgármesterünk előtt le a kalappal. Egyébként a ház még mindig készül, annyi szerencsénk volt, hogy volt lakásbiztosításunk, a hitelhez muszáj volt kötni. Igaz, a bank rögtön le is kapta a biztosításból. Minden embernek azt üzenem, hogy kössenek biztosítást, mert mi sem hittük volna soha, hogy ez így lesz.
A házaspárnak sok erőt kívánunk, mert csak az tudja, hogy ez milyen tragédia, aki átélte már! Ja, a biztosítóról mi csak jót mondhatunk. Remélem, hogy a jövő év ettől jobb lesz. Kívánunk minden embernek boldog új évet!

Tisztelettel, Kissné

 

Kapcsolódó anyagok:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!