Borsod-Abaúj-Zemplén

2007.12.04. 17:06

Testközelben legyen az értéktárgy

<p>Miskolc - A rendrőség fokozott jelenléttel igyekszik elejét venni az ünnepi zsebelésnek. Nem kizárt, hogy egy tolvajlást előkészítő, figyelemelterelő művelet középpontjában áll a vásárló, mint célpont.&#160;<DIA alt="Fokozott ellenőrzés 2007.12.04." height="630" width="850"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Fokozott_ellen__337_rz_s_2007_12_04_/index.shtml , SERIE ,850,630)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Fokozott ellenőrzés 2007.12.04." src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA>&#160;<a href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/flv-Fokozott-ellenorzes_flv.flv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></a></p>

Az ünnepek ideje alatt, az újév első napjáig fokozott és megerősített szolgálatot teljesítetnek a rendőrök a megyében, a bevásárló központoknál és piacokon. Erről Dobi Tamás, a B.-A.-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs iroda munkatársa beszélt lapunknak. Arról kérdeztük: mire vigyázzon ajándékvásárláskor, tömegben az ember, és mit tesz a rendőrség a lakosság biztonságérzetének növeléséért.
Tettenért árus

A teljes közrendvédelmi állomány tagjai, a megyei rendőr-főkapitányságtól erre az időszakra átirányított munkatársak, valamint a beavatkozó alosztály tagjai jelentik a garanciát arra, hogy lehetőleg a szeretet ünnepekor se keserítsék meg a bűnözők a polgárok életét – fogalmazott sajtómunkatárs. A megyei rendőr-főkapitány utasítása szerint rendszeres akciókkal tartják ellenőrzés alatt a piacokat, és a forgalmas üzleteke környékét. A fokozott ellenőrzés és rendőri jelenlét jelentős mértékben visszafogja a zsebtolvajokat, és meghátrálásra kényszeríti a tiltott eszközöket (például: petárdát) árusítókat. Cikkünk készítése közben riasztották a civilruhás rendőröket Miskolcon a belvárosba, ahol lakossági bejelentés alapján hamis parfűmöt kínáló asszonyt értek tetten. Az egyenruhás állomány munkáját egyébként hatékonyan segíti a két éve megalakított "cirkáló" csoport működése, akik a megállókban, a tömegközlekedési eszközökön és az üzletekben "vadásznak" a zsebesekre.


 

A rendőrség tanácsa a bevásárlóknak
Az ünnepek előtti bevásárlások során senki ne feledkezzen meg értékei, a megvett ajándéktárgyak védelméről se. Nincs jobb préda a zsebtolvaj számára, mint a kirakatot, árupolcot bámuló vásárló. Ajánlatos az értékesebb árukat kezünkkel átfogva magunkhoz szorítani, vagy a lábunk közé rakni a nézelődés vagy fizetés idejére. A lényeg az, hogy valamilyen testrészünkhöz hozzáérjen a csomag, vagy a táska. Mert amíg érezzük annak nyomását, addig megvan. A nagy tömegben, a közelünkben váratlanul lejátszódó alkalmi csetepatéra, petárdadurranásra legyünk figyelmesek: nem kizárt ugyanis, hogy egy tolvajlást előkészítő, figyelemelterelő művelet középpontjában állunk, mint célpont. Ha pedig minden elővigyázatosság ellenére mégis meglopnak valakit, és ezt észreveszi, nyugodtan kiabáljon. Hívjon segítséget. A közelben lehet egy civilruhás nyomozó, aki azonnal intézkedhet, vagy akár fülön is csípheti a tolvajt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!